مدلسازی/ شبیه سازی
اندازه‌گیری و مدل‌سازی مقاومت دو رقم سیب‌زمینی به عبور جریان هوا

فرزاد گودرزی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 39-50

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.128571.1248

چکیده
  میزان افت فشار استاتیک هوای در حال گذر از خلال توده محصولات کشاورزی یکی از داده‌های اساسی برای انتخاب دمنده مورد استفاده در سیستم‌های هوادهی یا خشک کردن آنها است. در این مطالعه با استفاده از یک دستگاه شبیه‌ساز که متشکل از بخش‌های کمپرسور هوا، دبی‌سنج جریان هوا، مخزن استوانه‌ای شکل و یک فشار سنجU  شکل بود، میزان افت فشار استاتیک ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
مقایسه کارایی کالکتور مطبق و ساده در خشک کن‌های خورشیدی (مطالعه موردی: خشک‌کن انگور)

فرزاد گودرزی

دوره 19، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 57-76

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.341235.1251

چکیده
  تمایل به استفاده از انرژی خورشید و خشک‌کن‌های آفتابی برای خشک کردن مواد غذایی در حال افزایش است. مهم‌ترین ایراد این خشک‌کن‌ها، پایین بودن کارایی آنهاست. برای رفع این مشکل، در این پژوهش کالکتور و محفظه جدیدی ساخته و ارزیابی شد. پوشش دو لایه شیشه‌ای کالکتور جدید از تعدادی قطعات شیشه‌ای تشکیل شده است که نسبت به هم آرایشی پله‌ای پدید ...  بیشتر

فناوریهای پس از برداشت
اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه‌زنی سیب‌زمینی

فرزاد گودرزی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 47-60

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121299.1132

چکیده
  جوانه‌زنی، عامل حدود 12 تا 17 درصد ضایعات انباری سیب‌زمینی است. با وجود روش‌هایی کارآمد مانند کاربرد کلروپروفام برای کنترل جوانه‌زنی، نمایان شدن جنبه‌های مضر مصرف نگه‌دارنده‌های شیمیایی، و اقبال روز افزون مصرف ‌کنندگان به فرآورده‌های سالم، نیاز به ترکیبات طبیعی مهارکننده جوانه‌زنی را ضروری کرده است. بر این اساس، در این تحقیق ...  بیشتر

کارایی نانو ذرات اکسید تیتانیم در حذف بوی نامطلوب از فضای نگهداری گوجه‌فرنگی

فرزاد گودرزی

دوره 16، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 83-92

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.101968

چکیده
  گوجه‌فرنگی محصولی زراعی و فرازگرا  با ظرفیت بالای تولید اتیلن و دیگر ترکیبات آلی فرار مانند اتانول و استالدئید است که حدود یک­سوم میزان تولیدی آن در فاصلۀ بین برداشت تا مصرف از بین می‌رود.  در این مطالعه از دو غلظت‌ 5/0 و 5 گرم در لیتر محلول نانو دی اکسید تیتانیوم برای ایجاد تأخیر در تولید بوی نامطلوب ناشی از تجمع اتانول و استالدئید ...  بیشتر

تأثیر 1- متیل سیکلوپروپن بر زمان رسیدن گوجه فرنگی در انبار

فرزاد گودرزی؛ فروغ شواخی

دوره 15، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 89-98

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100196

چکیده
  گوجه‌فرنگی یکی از محصولات زراعی مهم ایران است.  سالانه نزدیک به 30 درصد گوجه تولیدی کشور در فاصلۀ برداشت تا مصرف از بین می‌رود.  ظرفیت بالای تولید اتیلن در گوجه‌فرنگی دلیل اصلی رسیدن پس از برداشت سریع این محصول و خسارات ناشی از آن است.  در این مطالعه، از غلظت‌های مختلف گاز 1- متیل سیکلوپروپن برای افزایش دورۀ انبارداری گوجه‌فرنگی ...  بیشتر

اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب‌زمینی طی انبارداری

فرزاد گودرزی؛ حمیدرضا ذوالفقاریه

دوره 12، شماره 3 ، آذر 1390، ، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100318

چکیده
  نگهداری سیب‌زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده‌ای همراه است.  تقریباً 30 درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌رود.  استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی‌کند، بلکه اثراتجانبی نامطلوبی را نیز به‌دنبال دارند.  در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غده‌های سیب‌زمینی ...  بیشتر

بررسی اثر مصرف کودهای نیتروژن دار و پتاسیم دار بر تغییرات کیفی سیب زمینی در دورة انبارداری

فرزاد گودرزی

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1388، ، صفحه 39-50

چکیده
  اثر کودهای نیتروژن­دار و پتاسیم­­دار بر تغییرات کمی و کیفی سیب‌زمینی رقم آگریا طی دورة 5 ماهه انبارداری، در یک طرح بلوک کامل تصادفی و در قالب آزمایش فاکتوریل با پنج سطح کود نیتروژن­دار و سه سطح کود پتاسیم­دار در سه تکرار طی سال‌های (1384-1383) مطالعه شد.  تیمارهای کودی همزمان با کشت و یا در مرحلة داشت انجام شد.  بررسی ماهانه ...  بیشتر

اندازه گیری مقاومت تودة سیب زمینی رقم مارفونا به عبور جریان هوا

فرزاد گودرزی

دوره 7، شماره 1 ، خرداد 1385، ، صفحه 43-54

چکیده
  برای انبارداری دراز مدت سیب­زمینی، هوادهی تودة محصول طی مدت نگهداری ضروری به نظر می­رسد.  آگاهی از میزان مقاومت تودة محصولات کشاورزی در برابر هوای در حال عبور، یکی از فاکتورهای اساسی در طراحی سیستم­های مورد استفاده در فرایندهای هوادهی یا خشک کردن این محصولات است.  در این مطالعه، استفاده از یک دستگاه متشکل از بخش­های کمپرسور ...  بیشتر