تکنولوژی مواد غذایی
ارزیابی تأثیر گاز ازن بر ویژگی‌های کیفی برنج (رقم فجر)

علیرضا قدس ولی؛ جلال محمدزاده

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 119-138

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.354542.1307

چکیده
  برنج (Oryza sativa L) پس از گندم دومین غله مهم در دنیا به حساب می‌آید. دانه برنج و فرآورده‌های به‌دست آمده از آن تقریباً 40 درصد غذای مورد نیاز نیمی از مردم جهان را تشکیل می‌دهند. به منظور جایگزینی روش‌های نوین و کم خطر در انبار کردن دانه‌ها‌ی غلات همراه با حفظ کیفیت آن، در این تحقیق اثر غلظت گاز ازن و مدت زمان ازن‌دهی روی برخی ویژگی‌های ...  بیشتر

بهینه سازی مصرف آب و عملکرد برنج در شرایط تنش خشکی (مطالعه موردی: شبکه آبیاری نکوآباد - اصفهان)

حمیدرضا سالمی؛ بهرام اندرزیان؛ سارا گوانجی

دوره 16، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 25-40

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.101975

چکیده
  مدل شبیه­سازی AquaCrop که عملکرد محصول را بر اساس آب قابل استفاده تحت شرایط آبیاری کامل و کم­آبیاری شبیه­سازی می­کند، ابزاری ارزشمند برای بهبود مدیریت آب در سطح مزرعه است.  به منظور ارزیابی کارکرد این مدل در مزرعۀ­ برنج، از داده­های یک آزمایش دو سالۀ برنج رقم زاینده‌رود، در شبکۀ آبیاری نکوآباد استفاده شده است که خاکی با بافت ...  بیشتر

بررسی تأثیر ساختار آمیلوز و آمیلوپکتین بر کیفیت ارقام مختلف برنج ایرانی

فاطمه حبیبی؛ آسیه یحیی زاده

دوره 16، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 61-70

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.101966

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی تأثیر نوع و ساختار اجزای نشاسته بر کیفیت پخت ارقام مختلف برنج ایرانی است.  شش رقم متداول برنج ایرانی شامل: طارم، دم­سیاه، سالاری، حسن سرائی، دم‌زرد و دم‌سفید پس از برداشت، خشک شدن و تنظیم رطوبت، سفید شدند.  برنج سفید و آرد حاصل از این ارقام در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد.  ابتدا خصوصیات ...  بیشتر