@article { author = {حاتم, اکرم and منعم, محمدجواد and باقری, علی}, title = {A Map-Based System for Variable Rate Liquid Nitrogen Fertilizer Application}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {1-24}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100285}, abstract = {This research designed, constructed and evaluated a map-based variable rate application system for liquid nitrogen fertilizer. Solenoid valves were used to change nozzle flow using pulse-wide modulation technology. A turbine flow sensor and GPS module were used to measure solenoid valve flow and online system coordination, respectively. The graphical user interface software was designed by Visual Basic 6. This program received online coordination from a GPS module, received fertilizer map data, compared online and map coordinates, specified application order, received sensor output and compared it with optimum data and then applied proportional closed-loop control. To evaluate the system, accuracy and time-delay experiments were carried out with 3 replications. The results showed that the average difference between map data and system flow for open and close-loop controllers were 10.0 and 3.6%, respectively. The maximum time delay was 0.54 s. Results also showed that, at 1% probability, no significant difference was observed between the system flow and nitrogen fertilizer map data.}, keywords = {Fertilizer applicator,Nitrogen fertilizer,Precision agriculture,Variable rate technology}, title_fa = {توسعۀ مدل پویایی سیستم بهسازی شبکۀ آبیاری با توجه به مشارکت کشاورزان و ارتقای مدیریت شبکه}, abstract_fa = {امروزه کیفیت زندگی بشر به صورت مستقیم تحت تأثیر چگونگی برنامه‌ریزی و مدیریت منابع آب است.  سهم عمده‌ای از این منابع برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود و شبکه‌های آبیاری و زهکشی نقش بسزایی در استفادۀ بهینه از آن دارند.  از ساخت اولین شبکه‌های آبیاری سال‌ها می‌گذرد و عملکرد بیشتر آن‌ها به دلایل مختلف پایین است، از این رو بهسازی شبکه‌های آبیاری موجود برای بهبود عملکرد آن‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.  به دلیل پیچیدگی مسائل شبکه‌های آبیاری و وجود تعاملات و وابستگی بین اجزای آن، بهبود عملکرد آن‌ها، نیاز به یک نگاه جامع، سیستمی، و آینده‌نگر دارد.  یکی از ابزارهای مدیریتی برای این منظور، علم پویایی سیستم است.  اخیراً رویکرد پویایی سیستم‌ها در بهسازی شبکه‌های آبیاری به کار گرفته شده است.  با توجه به نتایج مثبت حاصل از به کارگیری این روش، مدل موجود پویایی سیستم بهسازی شبکة‌ آبیاری قزوین که در آن صرفاً بهسازی فیزیکی شبکه و کنترل تقاضای آب بررسی شده بود، با توجه به اهمیت نقش مشارکت کشاورزان و ارتقای مدیریت شبکه، تکمیل شد تا دامنۀ گسترده‌تری از عوامل مؤثر بر عملکرد شبکه مورد توجه قرار گیرد.  در این تحقیق علاوه بر مسائل فیزیکی، مسائل مدیریتی و اجتماعی نیز از طریق اعمال سیاست‌های مختلف جهت بهسازی بررسی شده‌اند.  نتایج نشان می‌دهد که با ادامۀ روند جاری، وضعیت عملکرد شبکۀ آبیاری قزوین در آینده وخیم‌تر خواهد شد و به میزان حدود 10 درصد در افق سال 1399 کاهش خواهد یافت.  همچنین نشان داده شده است که با اجرای سیاست‌های مختلف شامل: بهبود فیزیکی و مدیریتی شبکه و افزایش مشارکت کشاورزان می‌توان عملکرد شبکه را ارتقاء بخشید.  اثر‌گذاری سیاست‌های مختلف در افق سال 1399 متفاوت است بدین معنا که سیاست‌های بهبود فیزیکی و مدیریتی به ترتیب به میزان 5 و 3 درصد و افزایش مشارکت کشاورزان با بیشترین تأثیر به میزان 14درصد موجب بهبود عملکرد شبکه‌ خواهند شد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100285.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100285_8a50d4b05c781461169103076f38dc2c.pdf} } @article { author = {محجوبی, آرش and ناصری, عبدعلی and هوشمند, عبدالرحیم and برومندنسب, سعید}, title = {Effects of Controlled Drainage on Soil Salinity, Irrigation Management and Sugarcane Yield at Imam Khomeini Plantation}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {25-40}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100286}, abstract = {The Imam Khomeini sugarcane agro-industry plantation is one of ten sugarcane plantations in Khuzestan province. Today, salinity has been lowered to well below crop salt tolerance level, but deep subsurface drainage and over-irrigation has occurred and deposits a significant amount of drainage water back into Dez River each year. This study investigated the impact of controlled drainage on the reduction of irrigation water, soil salinity, drainage volume, salt load and sugarcane yield for two fields. One field had free drainage (FD) and the other had controlled drainage (CD). In the CD system, water depth control level was 90 cm below the soil surface. Results showed that the amount of irrigation water for CD decreased by 27% and reduced total drainage outflow by 55%. During this time, the CD the salt load decreased about 24 ton/ha and crop yield increased 8.7%. Controlled drainage significantly reduced the amount of irrigation, drainage volume and salt load over the free drainage system. This method is a feasible solution to decreasing river pollution and has a positive hydrological and environmental impact.}, keywords = {Controlled drainage,drainage water,Khuzestan,Salinity,Sugarcane}, title_fa = {بررسی آثار زهکشی کنترل شده بر شوری خاک، مدیریت آبیاری و عملکرد نیشکر (مطالعۀ موردی کشت و صنعت امام خمینی)}, abstract_fa = {واحد کشت و صنعت امام­خمینی یکی از واحد‏‌های ده گانۀ نیشکر در استان خوزستان است.  شوری خاک اراضی این واحد به خوبی کاهش یافته و در حد تحمل گیاه قرار دارد، اما  به دلیل وجود زهکش‏‌های زیرزمینی عمیق و مصرف زیاد آب، زهکشی در این اراضی بیش از نیاز است و سالانه حجم قابل توجهی زهاب تولید و به رودخانۀ دز تخلیه می‌شود.  این پژوهش به منظور بررسی امکان استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده و آثار آن بر کاهش مصرف آب، شوری خاک، حجم زهاب خروجی، میزان شوری زهاب و عملکرد نیشکر در دو مزرعه از این واحد اجرا شد.  مزرعۀ اول تیمار زهکشی آزاد و در مزرعۀ دوم تیمار زهکشی کنترل شده در نظر گرفته شد.  سطح ایستابی در مزرعه با تیمار زهکشی کنترل شده در 90 سانتی‌متری سطح خاک نگه داشته شد.  نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که میانگین حجم آب مصرفی در تیمار زهکشی کنترل شده، حدود  27 درصد و حجم زهاب خروجی حدود 55 درصد، کمتر از حجم آب مصرفی و حجم زهاب تیمار زهکشی آزاد است.  در مدت اجرای طرح، میزان نمک خروجی در حدود 24 تن در هکتار در مزرعه با زهکشی کنترل شده کمتر در رودخانه دز تخلیه شد.  عملکرد محصول نیشکر در تیمار زهکشی کنترل شده 7/8 درصد بیشتر به دست آمد.  یافته‏‌های این تحقیق نشان می‌دهد که استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده سبب صرفه­جویی در مصرف آب، کاهش حجم زهاب خروجی، کاهش میزان شوری زهاب و مقدار نمک خروجی خواهد شد.  علاوه بر این، با کاربرد این روش، کاهش بار آلودگی رودخانه و حفظ محیط­زیست نیزامکان­پذیر خواهد بود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100286.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100286_c17be5d70c5514a933fcf7cd5f5ba4d3.pdf} } @article { author = {نوری, مرجان and عزت پناه, حمید and عباسی, سلیمان and امین افشار, مهدی and بهمدی, هما}, title = {Comparision of Some Chemical, Physical and Sensory Characteristics of Skim, Textured Skim, and Whole Milk During Storage}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {41-50}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100287}, abstract = {The present study compared the chemical, physical and sensory properties of textured skim milk with skim and whole milk over 1, 3, and 5 days of storage at 4±1 °C. A skim milk sample was heated at 60°C for 15 min, then 0.4 ml of rennet solution were added to 100 ml of the milk. The milk and rennet mixture was then pasteurized at 65°C for 30 min to deactivate the rennet. Skim, whole and textured milk samples were tested for pH, titratable acidity, protein, fat and total solids and colorimetrics, viscosity, appearance, structure, texture, taste, flavor and overall parameters on days 1, 3 and 5 of storage in a refrigerator. The results revealed that values for the chemical properties of the textured skim milk fell between those of the skim and whole milk for all storage times. The textured skim milk also showed greater viscosity, higher whiteness, yellowness and greenness values than did skim milk (p>0.05). Panelists scored textured skim milk higher than skim milk and nearly identically to whole milk. Overall, textured milk was found to have properties similar to whole milk and remains stable over 5 days of storage. For industrial purposes, this product can be simply produced by limiting rennet activity.}, keywords = {Casein,Fat mimetics,Rennet,Textured milk}, title_fa = {مقایسة برخی ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و حسی شیر بافت دار با شیر بی چربی و پرچرب در دورة نگهداری}, abstract_fa = {هدف اصلی این پژوهش، مقایسة خواص شیمیایی، فیزیکی، و حسی شیر بافت­دار با شیر بی­چربی و پر­چرب در دورة نگهداری 1، 3، و 5 روزه در دمای 1­±­4 درجه سلسیوس است.  به منظور تولید شیر بافت­دار، شیر بی­چربی به مدت 15 دقیقه در دمای 60 درجه سلسیوس حرارت داده شد و به دنبال آن 4/0 میلی­لیتر محلول مایه پنیر به 100 میلی­لیتر شیر افزوده شد.  جهت غیرفعال کردن مایه پنیر، نمونه­ها در دمای 65 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه (پاستوریزاسیون کند) حرارت داده شدند.  نمونه­های شیر بی­چربی، بافت­دار، و پر­چرب در روزهای اول، سوم و پنجم نگهداری در یخچال، تحت آزمون­های شیمیایی (pH، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد پروتئین، درصد چربی، و درصد ماده خشک کل)، فیزیکی (رنگ­سنجی و گرانروی)، و ارزیابی حسی (ویژگی­های ظاهری، ساختار، بافت، عطر، طعم، و ارزیابی کلی) قرار گرفتند.  نتایج نشان می­دهد که ویژگی­های شیمیایی شیر بافت­دار، بینابین شیر بی­چربی و پر­چرب قرار دارد.  در مقایسه با شیر بی­چربی،شیر ­بافت­دار به طور معنی­داری (در سطح 5 درصد) گرانروی، سفیدی،زردی و سبزی بیشتری دارد و امتیاز داده شده به شیر بافت­دار توسط ارزیاب­های حسی بیشتر از امتیازهای شیر بی­چربی و مشابه شیر پر­چرب است.  در مجموع به نظر می­رسد که شیر بافت­دار دارای خواص مشابه شیر پر­چرب است و در دورة نگهداری 5 روزه پایدار باقی می­ماند.  این محصول قابلیت تولید برای اهداف صنعتی از طریق محدود کردن فعالیت مایه پنیر را خواهد داشت.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100287.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100287_3dc057415150c2b511cf91b020968958.pdf} } @article { author = {ایوز, منا and مشرف, لاله}, title = {Chemical Characteristics and Properties of Dough Made with Fine Wheat Bran Particles after Hydrothermal Treatment}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {51-60}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100288}, abstract = {The importance of dietary fiber in normal and therapeutic diets has been acknowledged by numerous authors in recent years. Dietary fiber has different physiological effects on human health. The recommended daily intake of dietary fiber is about 30 g, but less than this is often consumed. Wheat bran is an excellent source of dietary fiber and is used to fortify foods. The nutritional benefits of fiber have led to an increase high-fiber bread; however, incorporating wheat bran into dough changes its properties. In this study, digital image analysis was used to measure bran particle size. Both small and large bran samples were prepared. The effect of processed small bran on dough rheology during mixing was determined using a farinograph. Water absorption, dough development time, stability and the valorimetric value of dough containing hydrothermaled bran increased about 1, 15, 50 and 10 %, respectively. The treatment decreased the degree of softening from 120 to 70 BU and increased fiber content 25%. The results indicated a reduction in glutathione content of about 55% in hydrothermaled bran.}, keywords = {Dietary fiber,Digital image analysis,Hydrothermal treatment,Rheological properties,wheat bran}, title_fa = {تأثیر فرآوری هیدراتاسیون گرم سبوس گندم با ذرات ریز بر ترکیبات شیمیایی آن و خواص نانوایی خمیر}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر فیبرهای رژیمی به دلیل داشتن آثار مفید فیزیولوژیکی و متابولیکی در بدن مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته‌ است.  میزان فیبرهای رژیمی مورد نیاز بدن، حدود 30 گرم در روز توصیه شده است اما مصرف آن در تغذیة روزانه معمولاً کمتر است.  غنی‌سازی مواد غذایی با سبوس گندم به عنوان منبع غنی از فیبرهای رژیمی با توجه به ابعاد و آثار تخریبی آن بر شبکه گلوتنی، اغلب مشکلاتی در خصوصیات رئولوژیکی و کیفی خمیر و در نهایت نان تهیه شده به وجود می‌آورد.  در این تحقیق از سیستم تحلیل و پردازش تصویری برای اندازه­گیری اندازه ذرات سبوس استفاده شد.  پس از آن به منظور کاهش آثار تخریبی سبوس بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، هیدراتاسیون گرم در دمای 45 درجه سلسیوس در مورد سبوس با اندازۀ ریز قبل از اضافه کردن آن به آرد اعمال شد.  نتایج آزمون فارینوگراف نشان می‌دهد که میزان جذب آب، زمان گسترش، پایداری و عدد والوریمتری خمیر حاوی سبوس فرایند شده به روش هیدراتاسیون به ترتیب حدود 1، 15، 50، و 10 درصد افزایش و درجة نرمی خمیر از 120 به 70 درجة برابندر کاهش یافت.  تیمار مذکور مقادیر فیبر سبوس را حدود 25 درصد افزایش و گلوتاتیون را 55 درصد کاهش داد}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100288.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100288_c5da37aa203ff5f1c5bf59266a24ac97.pdf} } @article { author = {پیغبردوست, سیدهادی and جعفرزاده مقدم, مریم and آزادمرد دمیرچی, صدیف and آقاقلی زاده, رویا}, title = {Rheological Properties of Wheat Flour Dough with Added Flaxseed Powder}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {61-74}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100289}, abstract = {Flaxseed is rich in omega-3 essential fatty acids, lignans, dietary fiber and natural antioxidants such as tocopherols. Because of its functional effect in preventing disease, flaxseed is used as an ingredient to fortify food formulations. Bread is a major food product in Iran. Fortification of wheat flour with ground flaxseed makes use of the healthy benefits of flaxseed. This study investigated the rheological properties of dough prepared using flaxseed-supplemented flour. Flaxseed flour was used to replace 50, 10, 150 and 200 g.kg-¹ of the wheat flour. Farinograph results showed greater water absorption, longer development time, increased softening and a higher farinograph quality number for the flaxseed-supplemented flours over the control flour. Dough stability time for all blends decreased except for that with 5% flaxseed. Extensograph testing revealed a significant increase in maximum resistance of dough to extension and a substantial decrease in dough extensibility and extension energy. Despite the beneficial health effects of flaxseed in fortification of bread, the negative effects of high concentrations of flaxseed powder on dough quality and rheological properties must be considered and precautions taken to compensate for these adverse effects.}, keywords = {Dough,Flaxseed,Rheology,wheat flour}, title_fa = {مطالعه تأثیر افزودن پودر دانه بزرک بر ویژگی های رئولوژیکی خمیر نان}, abstract_fa = {بزرک منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3، لیگنان­ها، فیبر رژیمی و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی نظیر توکوفرول است و به دلیل اثر سودمند آن در پیشگیری از برخی بیماری­ها به عنوان افزودنی سلامت­بخش یا فراسودمند در غنی­سازی موادغذایی به­کار می­رود.  نان، ماده غذایی پرمصرف در سبد غذایی مردم ایران است و غنی­سازی آن با آرد دانۀ بزرک، فرصتی مناسب برای بهره­مندی از مزایای تغذیه­ای فوق‌الذکر را مهیا می­کند.  در این پژوهش، تأثیر افزودن پودر دانۀ بزرک بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، با استفاده از آزمون­های فارینوگرافی و اکستنسوگرافی، بررسی شد.  نتایج نشان می­دهد که افزودن آرد بزرک به آرد نانوایی باعث افزایش توان آرد برای جذب آب، درجه سست شدن خمیر، و عدد کیفی فارینوگراف می­شود.  پایداری خمیر در برابر مخلوط کردن، با افزودن آرد بزرک به مقدار بیش از 5 درصد، کاهش نشان می­دهد.  نتایج آزمون اکستنسوگرافی نشان می­دهد که با بالا رفتن نسبت افزایش آرد بزرک، مقاومت بیشینه خمیر در برابر کشش افزایش ولی کشش­پذیری خمیر  و انرژی لازم برای کشش کاهش می­یابد.  در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که افزودن آرد دانۀ بزرک به آرد گندم، با این­که مزایای تغذیه­ای به همراه دارد خواص رئولوژیکی خمیر را کاهش می­دهد.  این امر در تولید نان حجیم باید مد نظر قرار گیرد تا همراه با آرد بزرک از عوامل تقویت­کننده شبکه گلوتن، مثل مواد بهبوددهنده آرد استفاده شود. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100289.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100289_64400fce9cc52d69979a34a8ed265b6e.pdf} } @article { author = {امیری, هیمن and کیانمهر, محمدحسین and عرب حسینی, اکبر and کشوری, نبی اله}, title = {Optimum Moisture Content of Compost for Fertilizer Pellets Produced Using an Extruding Device}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {75-88}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100290}, abstract = {Agglomeration followed by pelleting is an efficient method to decrease transport costs and increase economic efficiency of composting municipal waste. The moisture content of compost is the most important parameter of the pellet making process for any type of manufacturing device. The experiments in this study were done at moisture contents of 35%, 45% and 50% at extruder shaft rotational speeds of 100, 150, 200 and 250 rpm. The materials were first processed using a mixer and kneading device then made into pellets using a single screw extruder. The durability of the pellets at different moisture contents were tested to determine the optimum moisture content and its effect on the properties of the pellets. The results showed that moisture content of the compost, rotational speed of extruder screw and the interaction of these parameters significantly affected the durability of the pellets. Durability increased from 35.86% to 78.29% as moisture content increased from 35% to 45% (w.b.). Durability was increased significantly at all rotational speeds as moisture content increased from 35% to 45% (w.b.). Increasing the moisture content produced no significant effect for the strength of the pellets at a rotational speed of 150 rpm. The strength was higher at 35% moisture content than for 45% moisture content.}, keywords = {Compost,durability,Extruder,Moisture content,Pellet}, title_fa = {تعیین رطوبت بهینه کمپوست جهت تولید پلت کودی با استفاده از اکسترودر}, abstract_fa = {متراکم­سازی و تهیۀ پلت یکی از راه­های مؤثر جهت استفادۀ بهینه، کاهش هزینۀ حمل و نقل، و افزایش صرفه اقتصادی در استفاده از کمپوست حاصل از زباله­های شهری است.  مقدار رطوبت کمپوست مهم­ترین عامل فیزیکی برای هر نوع ماشین تولید پلت است.  در این تحقیق مواد ابتدا با همزن ورزدهنده آماده و پس از آن جهت پلت کردن به اکسترودر تک­پیچ منتقل شدند.  آزمایش­ها در سطوح رطوبتی 35، 45، و 50 درصد اجرا و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر در 100، 150، 200، و 250 دور در دقیقه اجرا شد تا میزان رطوبت بهینه و تأثیر آن بر خصوصیات پلت­های کمپوست تعیین شود.  نتایج نشانمی­دهد که پارامترهای رطوبت کمپوست و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر و همچنین اثر متقابل آن‌ها، تأثیری معنی­دار بر دوام پلت­ها دارند به طوری­که افزایش مقدار رطوبت از 35 به 45 درصد باعث افزایش معنی­دار دوام از 86/35 به 29/78 درصد می­شود.  در کلیۀ سرعت­های مارپیچ اکسترودر، با افزایش رطوبت از 35 به 45 درصد میزان دوام پلت­ها به طورمعنی­دار افزایش می­یابد.  همچنین در همۀ سرعت­های پیچ اکسترودر، به جز 150 دور در دقیقه، پلت­های تولید شده با مقدار رطوبت 35 درصد، نسبت به پلت­های دارای 45 درصد رطوبت، استحکام بالاتری از خود نشان می­دهند.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100290.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100290_c054d25477fe3880fcaee618ddbe6271.pdf} } @article { author = {حیدری سلطان آبادی, محسن and تاکی, اورنگ and عبداله پور, شمس اله and مقدم واحد, محمد}, title = {Development and Evaluation of a Roller-Type Onion Topper}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {89-96}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100291}, abstract = {During onion harvesting, removing leaves from the onion bulbs is a time- and energy-consuming operation that is currently done manually on most Iranian farms. Roller-type toppers can be appropriate devices for onions that are already undercut and gathered. The machine parameters of rotational speed and clearance between rollers have significant impacts on machine performance. This study developed a rolling topper and evaluated the effects of rotational speed (100, 150, 200, 250 and 300 rpm) and the clearance between rollers (23, 33 and 43 mm) on the percentage of damaged bulbs, number of bulbs oriented in the appropriate direction and forward speed of the bulbs on the machine. Results showed that the greatest percentage of damaged bulbs (31.8%) occurred where clearance between rollers was set at 43 mm. Increasing the rotational speed enables movement of bulbs at higher forward speeds along the rollers; however, increasing the forward speed of bulbs increased the percentage of non-oriented bulbs to 24% at a rotational speed of 300 rpm. A rotational speed of 200 rpm and 23 mm in clearance between rollers was found to be the optimum configuration for a roller-type topper. In this case, a two blade mechanism decreased the height of remaining leaves after cutting (6.52 mm) and increased the number of onions topped at the appropriate distance from bulb base (95.5%), which was more effective than blade and idler mechanisms. }, keywords = {Evaluation development,Mechanical damage,Onion,Topper}, title_fa = {ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز}, abstract_fa = {حذف برگ پیاز یکی از مراحل برداشت این محصول است که به صورت دستی یا با استفاده از ماشین‌های سرزن صورت می‌گیرد.  سرزن غلتکی از جمله ماشین‌های حذف برگ پیاز است که از غلتک‌های مرتب کننده و مکانیزم برش برگ تشکیل شده است.  عواملی نظیر سرعت چرخشی و فاصلۀ غلتک‌ها و نیز مکانیزم مناسب قطع برگ، نقشی مهم در عملکرد کاری این دستگاه دارد.  در این تحقیق نمونه­ای از دستگاه سرزن غلتکی ساخته و تأثیر دو عامل سرعت چرخشی غلتک در پنج سرعت (100، 150 ، 200 ، 250، و 300 دور در دقیقه) و فاصلۀ غلتک‌ها از یکدیگر در سه اندازه (23، 33، و 43 میلی‌متر)، بر درصد پیازهای آسیب‌دیده، درصد پیازهای مرتب شده و سرعت انتقال پیاز بررسی شد.  نتایج بررسی‌ها نشان داد که در فاصلۀ 43 میلی­متری غلتک‌ها از یکدیگر، بیشترین آسیب به پیازها وارد می‌شود (8/31 درصد) و با افزایش سرعت چرخشی غلتک‌ها، سرعت رو به جلوی پیاز در بین غلتک‌ها افزایش می‌یابد.  با این حال، غده­های بیشتری بدون مرتب شدن از مسیر کار غلتک‌ها خارج می‌شوند.  به­ صورتی­که سرعت 300 دور در دقیقه، بیشترین خطا را در چینش غده‌ها برای سرزنی دارد (24 درصد).  مشخص شد که سرعت چرخشی 200 دور در دقیقه و فاصله غلتک‌ها به میزان 23 میلی­متر، مناسب‌ترین حالت کاری دستگاه است.  در این حالت کاری، کاربرد مکانیزم دو تیغه­ای به دلیل باقی گذاشتن برگ کوتاه­تر (52/6 میلی‌متر) و درصد پیازهای سرزنی شدۀ بیشتر (5/95 درصد)، مناسب‌تر از مکانیزم تیغه و هرزگرد تشخیص داده شد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100291.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100291_d3fd784c5ce2b86024a00bbb5416a90a.pdf} } @article { author = {باقری, نیکروز and احمدی, حجت and علوی پناه, سیدکاظم and امید, محمود and گرامی, کریم}, title = {A Map-Based System for Variable Rate Liquid Nitrogen Fertilizer Application}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {13}, number = {4}, pages = {97-108}, year = {2013}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2013.100292}, abstract = {This research designed, constructed and evaluated a map-based variable rate application system for liquid nitrogen fertilizer. Solenoid valves were used to change nozzle flow using pulse-wide modulation technology. A turbine flow sensor and GPS module were used to measure solenoid valve flow and online system coordination, respectively. The graphical user interface software was designed by Visual Basic 6. This program received online coordination from a GPS module, received fertilizer map data, compared online and map coordinates, specified application order, received sensor output and compared it with optimum data and then applied proportional closed-loop control. To evaluate the system, accuracy and time-delay experiments were carried out with 3 replications. The results showed that the average difference between map data and system flow for open and close-loop controllers were 10.0 and 3.6%, respectively. The maximum time delay was 0.54 s. Results also showed that, at 1% probability, no significant difference was observed between the system flow and nitrogen fertilizer map data.This research designed, constructed and evaluated a map-based variable rate application system for liquid nitrogen fertilizer. Solenoid valves were used to change nozzle flow using pulse-wide modulation technology. A turbine flow sensor and GPS module were used to measure solenoid valve flow and online system coordination, respectively. The graphical user interface software was designed by Visual Basic 6. This program received online coordination from a GPS module, received fertilizer map data, compared online and map coordinates, specified application order, received sensor output and compared it with optimum data and then applied proportional closed-loop control. To evaluate the system, accuracy and time-delay experiments were carried out with 3 replications. The results showed that the average difference between map data and system flow for open and close-loop controllers were 10.0 and 3.6%, respectively. The maximum time delay was 0.54 s. Results also showed that, at 1% probability, no significant difference was observed between the system flow and nitrogen fertilizer map data.}, keywords = {Fertilizer applicator,Nitrogen fertilizer,Precision agriculture,Variable rate technology}, title_fa = {طراحی و ساخت سامانه پاشش نرخ متغیر کود نیتروژن مایع نقشه- مبنا}, abstract_fa = {هدف از این پژوهش طراحی و ساخت سامانه پاشش نرخ متغیر کود نیتروژن مایع برای برگ­پاشی ذرت است.  از شیرهای سلونوئیدی جهت تغییر بده خروجی افشانک­ها با استفاده از فناوری تعدیل عرض پالس (PWM) و از حسگرهای بده توربینی و ماژول GPS به ترتیب برای اندازه­گیری بده شیرهای سلونوئیدی و تعیین مختصات لحظه­ای دستگاه استفاده شد.  نرم­افزار سامانه با استفاده از زبان برنامه­نویسی ویژوال بیسیک 6 نوشته شد.  وظایف نرم­افزار عبارت است از: دریافت مختصات لحظه­ای GPS، دریافت اطلاعات نقشه کود نیتروژن، مقایسه مختصات لحظه‌ای دستگاه با مختصات نقشه کود، صدور دستور پاشش به شیرهای سلونوئیدی، دریافت خروجی حسگرها و مقایسه با بده مطلوب و سرانجام اعمال سامانه کنترل.  به منظور بررسی عملکرد سامانه، آزمون­های دقت و تأخیر زمانی پاشش در سه تکرار اجرا شد.  نتایج نشان می‌دهد میانگین اختلاف مقادیر بده نقشه کود با بده خروجی سامانه در وضعیت کنترل حلقه باز و حلقه بسته آزمون­ها به ترتیب 0/10 و 6/3 درصد و حداکثر مقدار تأخیر زمانی سامانه 54/0 ثانیه است.  نتایج آزمون t- جفت شده نشان می‌دهد که بین مقادیر بده خروجی سامانه و بده نقشه کود در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی­داری وجود ندارد.  }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100292.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100292_8ae135b0fb2d746b83ad6f6e89b51a84.pdf} }