@article { author = {گوهری, سعید and ایوب زاده, سیدعلی and قدسیان, مسعود and صالحی نیشابوری, سیدعلی اکبر}, title = {Flow Pattern at Lateral Intake Using a Spur Dike and Submerged Vanes}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {1-18}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Flow passing through lateral intakes and channel junctions is turbulent. Sediment flow and bed forms areaffected by these flow patterns and vice versa. In this research, a laboratory study was carried out toexplore a possible method for sediment control for a set of submerged vanes and a single spur dikesimultaneously. Since a larger portion of the near-bed flow was diverted, the intake received a relativelylarge amount of bed load material; thus, appropriate and reliable methods were needed to minimize theamount of diverted sediment materials into the intake channel. The submerged vane creates a tip vortex andthen the helical flow downstream reduces movement of bed sediment into the diversion. In this study, theoptimum dimension, number and array of vanes were selected as determined by the regular design method.To guide flow into the diversion and increase vane performance, a single spur dike was utilized at theopposite side of the intake channel. The location, length and angle of the spur dike were optimized usingthe results of previous testing. The flow patterns for three diversion ratios (13%, 18%, and 24%) and a 25cm spur dike positioned 80 cm from the intake at a 45° angle. The flow depth was measured using a pointgauge and three dimensional velocities (u, v, w) at five levels above the bed as measured by ADV. Afterthe sediment flow reached equilibrium, the channel bed was fixed. The length of separation at the intakechannel was decreased by increasing the diversion ratio. By setting a spur dike opposite to the intakechannel, the width of the separation line decreased at the channel bottom and increased at the surface,decreasing the amount of sediment ingestion in the intake channel.}, keywords = {Flow pattern,Lateral Intake,Sediment control,Spur dike,Submerged Vanes}, title_fa = {بررسی آزمایشگاهی الگوی جریان در آبگیر جانبی با استفاده همزمان از صفحات مستغرق و آبشکن در بسترهای آبرفتی}, abstract_fa = {جریان عبوری از آبگیرها و تقاطع کانال­ها کاملاً آشفته و سه بعدی است.  جریان رسوب در داخل کانال اصلی و شکل فرم بستر تحت تأثیر الگوی جریان در دهانه آبگیر است.  در این تحقیق به طور همزمان از دو سازه آبشکن و صفحات مستغرق در جلوی آبگیر استفاده شده است.  ورود رسوب به آبگیر و الگوی جریان در اطراف آن، با وجود صفحات مستغرق و آبشکن در ساحل مقابل آبگیر، مطالعه شده است.  قسمت عمدة جریان وارد شده به آبگیر از لایه‌های پایینی جریان در کانال اصلی تأمین می­شود که دارای غلظت بیشتری از رسوبات است.  صفحات با ایجاد جریان چرخشی و دور کردن رسوبات از دهانه آبگیر باعث کاهش حجم رسوبات ورودی به آبگیر می‌شود.  ابعاد، تعداد، و آرایش صفحات بر اساس آنچه توصیه شده است در طراحی به کار گرفته شده است.  به منظور هدایت جریان به سمت آبگیر و افزایش کارآیی صفحات، از آبشکن در ضلع مقابل آبگیر استفاده شده است.  موقعیت سازة آبشکن، زاویة قرارگیری آن نسبت به جریان و طول آن در آزمایش‌های کنترل رسوب بهینه تشخیص داده شده است.  الگوی جریان برای سه نسبت انحرافی 13، 18و 24 درصد بررسی شده است.  طول آبشکن به کار رفته در الگوی جریان(LD/B)  25/0، فاصله آبشکن از مقابل آبگیر، (LI/b) 2، و زاویة آن با جریان در کانال اصلی 45 درجه بوده است.  عمق جریان با عمق‌سنج نقطه‌ای و سرعت جریان با سرعت‌سنج صوتی برداشت شده است.  پس از رسیدن بستر به تعادل دینامیکی، بستر کانال اصلی با روش‌های مناسب صلب شده است به طوری که امکان حرکت رسوبات پس از برقراری جریان وجود نداشته باشد.  سرعت سه بعدی جریان در 5 نقطه از عمق اندازه‌گیری شده است.  طول ناحیة جدایی جریان در داخل آبگیر با افزایش دبی انحرافی به آبگیر کاهش پیدا می‌کند.  با نصب آبشکن در مقابل آبگیر، عرض خط جدایی جریان در کف کاهش و در سطح افزایش می­یابد که با این عمل، ناحیة تحت تأثیر آبگیر در کف کاهش یافته و مقدار ورود رسوبات به آبگیر کاهش می­یابد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100424.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100424_89e4cce7082d0ebe5d380e14420b55c2.pdf} } @article { author = {رضوانی, سیدمعین الدین and جعفری, علی محمد and امین, سیف الله}, title = {Efficiency and Energy Consumption in Sprinkler Irrigation Pumping Plants in Some Fields in Hamadan Province}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {19-34}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Pressurized irrigation is a recent development that consumes more energy for the pressure produced. In thisstudy, energy consumption, waste and efficiency were investigated at a diesel and electrical sprinklerirrigation pumping plant in some fields in Hamadan province during 2007-8. Nebraska performance criteria(NPC) were used to compare sprinkler irrigation pumping plant performance. The results showed that theaverage overall energy efficiency for 17 fields for the electrical pumping plants was 46.6% (70.6% NPC)and 12.7% for the diesel pumping plants (52.9% NPC). Average fuel wastage for the diesel and electricalpumping plants was 3.9 l diesel per h and 12.1 kWh, respectively. The average electromotor and pumpefficiency were 92.4% and 42.2%, respectively, at the sprinkler irrigation pumping plant that did notconnect directly to a well. Only the average electromotor efficiency was greater than the NPC. Factorsaffecting the overall energy efficiency reduction were improper pump or motor size, a worn-out pump ormotor, and incorrect installation of a pump or motor.}, keywords = {Energy Wastes,Nebraska Performance Criteria,Overall energy efficiency,Pumping Plant,Sprinkler Irrigation}, title_fa = {بررسی بازده و مصرف انرژی در ایستگاه های پمپاژ آبیاری بارانی برخی مزارع استان همدان}, abstract_fa = {با توجه به گسترش سیستم‌های آبیاری تحت فشار در سال­های اخیر و مصرف انرژی بیشتر در این سیستم‌ها برای تولید فشار مورد نیاز سیستم، در این تحقیق مصرف انرژی، تلفات، و بازده مجموع انرژی درایستگاه­های پمپاژ آبیاری بارانی دیزلی و برقی برخی از مزارع استان­ همدان بررسی شد.  برای مقایسه عملکرد ایستگاه­های پمپاژ آبیاری بارانی، از معیار پمپاژ نبراسکا استفاده شد.  نتایج اندازه­گیری‌­ها در 17 مزرعه نشان داد که متوسط بازده مجموع انرژی در ایستگاه­های پمپاژ برقی 6/46 درصد (6/70 درصد معیار نبراسکا) و در ایستگا­ه­های دیزلی 7/12 درصد (9/52 درصد معیار نبراسکا) بود.  میانگین مصرف سوخت اضافی در مزارع دارای ایستگاه دیزلی 9/3 لیتر گازوئیل در ساعت و در ایستگاه پمپاژ برقی 1/12 کیلو وات- ساعت بود.  متوسط بازده الکتروموتور و پمپ­­ها در ایستگاه­های پمپاژ آبیاری بارانی که مستقیم به چاه وصل نیستند به ترتیب 4/92 و 2/42 درصد به دست آمد که بازده الکتروموتورها بالاتر از معیار نبراسکا بود.  از عوامل مؤثر بر کاهش بازده مجموع مصرف انرژی را می­توان استفاده نکردن از پمپ یا موتور با ظرفیت مناسب، استهلاک موتور و پمپ، و نصب نادرست تجهیزات ایستگاه پمپاژ دانست.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100426.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100426_7db3c3bb1d11c6c90ba42c470961bc5a.pdf} } @article { author = {واعظ تهرانی, مهسا and منعم, محمدجواد and باقری, علی}, title = {Systems Dynamics Model to Assess Irrigation Networks}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {35-56}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {An assessment of irrigation networks shows that their utility is less than expected because of poor designand operation, lack of sufficient maintenance and poor management. Poor performance of irrigationnetworks is partly because of old components that require rehabilitation. Rehabilitation of irrigationsystems are done case-by-case, which lacks integration and a systemic approach and has not led toappreciable improvement. The involvement of so many components in irrigation rehabilitation and theircomplex interactive relation on system performance requires a system dynamics approach. Simulationtechniques must be explored that represent complex dynamic systems in a realistic way. System dynamics,a feedback-based object-oriented simulation approach, was used to model the rehabilitation of irrigationnetworks. The ease of model modification in response to changes in the system and the ability to performsensitivity analysis make this approach attractive for modeling the rehabilitation. In this paper, theproposed approach was applied to rehabilitate irrigation networks where the main elements affecting thenetwork utility were efficiency, adequacy, equity, flexibility and stability in water delivery. Severalrehabilitation scenarios were considered and their effects on the performance element (efficiency) wereinvestigated. The long-term impact of the system utility was determined using system dynamics modelingand the appropriate policies were selected. The Qazvin Irrigation Network was selected as a case study.The three scenarios for network rehabilitation were fixing the area under cultivation, decreasing drawdown of groundwater and increasing investment in rehabilitation projects. The effect of the scenarios on theefficiency of the system was calculated and the final impact on the system utility was determined. Theresults showed that all three scenarios improved system utility, however, fixing the area under cultivationshowed the best improvement.}, keywords = {Irrigation Networks Rehabilitation,system dynamics,simulation,Technical and Management Reform,Qazvin Irrigation Network}, title_fa = {توسعة مدل بهسازی شبکه‌های آبیاری با رویکرد دینامیک سیستم ها}, abstract_fa = {قدمت اغلب شبکه‌های آبیاری دنیا ضرورت توجه به بهسازی آنها را ایجاب می‌کند.  ارزیابی سیستم‌های متداول آبیاری نشان می­­دهد که مطلوبیت اغلب آنها به علت نقص در طراحی و اجرا، نگهداری نشدن، تعمیرات نامناسب، و فقدان مدیریت شایسته پایین‌تر از حد انتظار است.  پیچیدگی مسئلة بهسازی شبکه‌های آبیاری نیازمند تصمیم‌گیری­های همه‌جانبه و آینده‌نگر است.  یکی از ابزارهای مدیریتی برای این منظور علم دینامیک سیستم­ها(System Dynamics) است.  به کمک این علم پیامدهای تصمیم‌گیری‌ها آشکار و یادگیری رفتار سیستم‌ها در شرایط فعلی و آینده تسریع و تسهیل می‌شود.  هدف از این پژوهش، ارائه روشی نو و مؤثر با توسعه مدلی برای بهسازی شبکه‌های آبیاری با رویکرد دینامیک سیستم­هاست.  شناخت بهتر شبکه‌های آبیاری و آزمایش سیاست‌های بهره‌برداری مورد نظر تحت سناریوهای متفاوت و تعیین سیاست مناسب در تأمین نیازهای اساسی شبکه‌ها از مهمترین اهداف ساخت مدل است.  در این مدل، شرایط مختلف برای بهسازی شبکه‌ها با افزایش کفایت، راندمان، عدالت و پایداری، که می‌تواند منجر به افزایش تأمین آب و سطح زیرکشت شود مورد آزمون قرار می‌گیرد.  با استفاده از رویکرد سیستمی در بهسازی شبکه‌ها می‌توان با توجه به تأثیرات دراز مدت آنها در آینده سیاست­های مناسب را اتخاذ کرد.  برای نشان دادن کارایی مدل تهیه شده، شبکة آبیاری قزوین به عنوان مطالعه موردی انتخاب شد و با استفاده از رویکرد دینامیک سیستم­ها تأثیر بهبود راندمان شبکه در اثر بهسازی در سه گزینه مختلف شامل ثابت نگه داشتن سطح زیرکشت، کاهش برداشت از آب زیرزمینی، و سرمایه‌گذاری در جهت اجرای طرح‌های بهسازی بر مطلوبیت سیستم مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج به دست آمده نشان می­دهد که هر سه گزینه موجب بهبود مطلوبیت سیستم می­شوند اما این بهبود در گزینة ثابت نگه داشتن سطح زیر کشت از همه بیشتر است. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100428.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100428_2bd7d69c4208e594918e075ad38d1908.pdf} } @article { author = {جوکی, محمد and خزایی, نعیمه}, title = {Assessment of Physical, Chemical and Mechanical Properties of Nectarines}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {57-66}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {It is essential obtain adequate data on the physical and mechanical properties of a crop to reduce crop lossand maintain the quality of crops at and after harvest and to design and optimize machines for post-harvestprocessing. In this investigation, the physical and mechanical properties of nectarines (var. Independence)from the Takestan region of Qazvin province were studied. The largest diameter (61 mm); mean diameter(59 mm); smallest diameter (57 mm); mass (97.74 g); volume (1123.17 cm); density (0.99 g/N); geometricmean diameter (59.10 mm); surface area (102/30 cm2); and sphericity coefficient (97%). The chemicalproperties showed acidity for Independence nectarines to be 1.3% and sugar to be 11%, making it tart. Thecoefficient of friction for multi-layer materials (wood, aluminum, galvanized sheet metal) showed a staticfriction coefficient varying from 0.321 for an aluminum surface to 0.389 for a wood surface layer. Inaddition, the break force was 58.9 N, deformation was 10 mm, and fracture energy at break point 0.3 J and1.34 kJm-3.}, keywords = {nectarine,physical properties,Pressure Test,Static Friction Coefficient}, title_fa = {بررسی و تعیین خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی میوه شلیل}, abstract_fa = {برای کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در هنگام برداشت و پس از برداشت و به منظور طراحی و بهینه‌سازی ماشین‌های پس از برداشت نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها است.  در این تحقیق برخی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی میوة شلیل رقم ایندیپندنس (Independence) ناحیة تاکستان در استان قزوین بررسی شد.  مقادیر  قطر بزرگ، قطر متوسط، قطر کوچک، جرم، حجم، وزن مخصوص، قطر میانگین هندسی، مساحت سطح و ضریب کرویت به ترتیب برابر با 61 میلی­متر،  59 میلی­متر، 57 میلی­متر، 74/97 گرم، 17/123 سانتی­متر مکعب، 99/0 گرم بر نیوتن و10/59 میلی‌متر، 30/102 سانتی­متر مربع، و 97 درصد به­دست آمد.  از لحاظ ویژگی­های شیمیایی، شلیل رقم ایندیپندنس ترش مزه است و اسیدیته و قند آن برابر با 11 درصد براورده شده است.  نتایج مطالعةضریباصطکاک این میوهرویبرخیموادمانند چوبچندلایه،ورقگالوانیزهوآلومینیم نشاندادکه اینضریباز321/0(رویسطحآلومینیم)تا  389/0 (رویسطح چوبچندلایه)متغیراست.  علاوهبرآننیرویشکست،تغییرشکل،انرژیشکست،وچغرمگی درنقطةشکستبرایمیوه شلیل بهترتیببرابربا9/58 نیوتن،10 میلی‌متر،3/0 ژولو  34/1 کیلوژول بر مترمکعب تعیینشد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100430.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100430_5deb31acec930eb1aade811cdda7cafe.pdf} } @article { author = {علی بابا, معصومه and غضنفری مقدم, احمد and رجبی پور, علی}, title = {Effect of Storage Temperature on Mechanical Properties of Pistachio Kernels}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {67-76}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {After harvesting, pistachio nuts are generally kept in storage before being exported. During handling, thenuts are exposed to external forces that cause mechanical damage to them. The increase of the mechanicaldamage is a function of storage conditions, especially temperature. This research investigated the effect ofstorage temperature (25, 5, -5, -15°C), on the mechanical properties of pistachio kernels. The kernels werekept at the four storage temperatures for three months. Durability, impact, compression and comminutiontests were then performed on the kernels. The statistical analysis of the data indicated that the negativetemperatures had lower durability damage, but caused the kernels to become brittle, which increasedimpact damage. In the compression test, the modulus of elasticity of the kernels at 25, 5, -5, -15°C were64.17, 63.11, 37.70 and 26.56 MPa, respectively. This also indicated that the power required to causebiological yield in the kernels increased as storage temperature increased. The comminution test showedlittle difference in the distribution of broken kernels on different sieves.}, keywords = {MECHANICAL PROPERTIES,Mechanical Tests,Pistachio Kernels,storage temperature}, title_fa = {بررسی اثر دمای نگهداری روی برخی از خصوصیات مکانیکی مغز پسته}, abstract_fa = {دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار می­گیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود می­آید.  خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود.  در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- و 15-  درجة سانتی­گراد بر خصوصیات مکانیکی مغز پسته بررسی شد.  در آزمایش­های انجام شده برای هر دما، دانة­های پسته در کیسه­های پلاستیکی به مدت سه ماه در انبار نگهداری شد و سپس تحت آزمون­های ماندگاری، ضربه، فشار، و خردشدگی قرار گرفت.  تجزیه و تحلیل نتایج نشان دادند که دماهای زیر صفر درجة سانتی­گراد باعث حفظ پوستة سطحی مغز پسته می‌شوند و از صدمات ماندگاری آن می­کاهند، ولی این دماها باعث ترد شدن مغز گشته و شکنندگی آن را افزایش می­دهند.  در آزمایش­های فشار، مدول الاستیسیته برای تیمارهای ذکر شده به ترتیب 17/64، 11/63، 70/37 و 56/26 مگا پاسکال به دست آمد و توان لازم برای ایجاد تسلیم بیولوژیکی با افزایش دمای نگهداری افزایش یافت.  آزمون خردشدگی تفاوت چندانی بین توزیع پراکندگی ذرات خرد شده روی الک­های مختلف نشان نداد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100432.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100432_2d2adbf25aa52e2a92f6ca7bfd1260f7.pdf} } @article { author = {تاکی, اورنگ and اسدی, اردشیر and جوادی, ارژنگ}, title = {Equipping a Conventional Vacuum Row Planter with Disk Coulters for a No-Till System}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {77-90}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The high cost of direct planters is a limitation in the development of no-till planting for row crops.Attaching appropriate coulters to conventional row crop planters can adapt existing tilled soil planters for ano-till system. In this study, two types of commonly-used disk coulters for no-till planters (plain and fluted(waved) were tested for installation at the front of a common vacuum planter with runner openers. Theperformance of the coulters was first compared under different vertical loads and forward speeds and fortwo soil moisture contents (dry and moist). The results showed that the plain coulters cut the residues, butcould not produce a strip of fine soil wide enough for the runner openers at an appropriate depth. However,the fluted coulter in dry soil cut the residues properly as well as loosening a strip of soil 25-34 mm wide toa depth of 24-40 mm. Thus, in dry soil at a forward speed of less than 1.35 m/s, applying a vertical loadequal to one-fourth the weight of a conventional vacuum row planter on a fluted coulter created a 31 mmwide strip of fine soil to a depth of 35 mm. The installation of four fluted coulters on the tool bar of a fourrow vacuum planter (in front of each planting unit) sufficiently distributed the machine weight on the drivewheels and coulters to create the vertical load required for both soil-wheel contact and penetration of thecoulters into hard soil. This allowed adequate uniform placement of seeds at the desired depth. Maintaininga forward speed of 1.35 m/s guaranteed 95% soil coverage for an emergence rate of 83%. In moist soil, thefluted soil threw the soil outside the planting strip and, thus, is not recommended.}, keywords = {Disk Coulter,Flat Disk,Fluted Coulter,No-Tillage,Row Crop Planter}, title_fa = {منضم نمودن یک ردیف‌کار خلائی به پیش‌بر‌ دیسکی جهت کاشت ذرت در سامانه بی‌خاک‌ورزی}, abstract_fa = {بهای اولیة ردیف‌کار­های مخصوص در سامانه بی­خاک­ورزی، که بالاست، در توسعة این روش محدودیت ایجاد می‌کند.  از این رو نصب پیش­بر در جلو واحدهای کاشت ردیف­کارهای مرسوم می­تواند راه حلی برای استفاده از امکانات موجود جهت کشت محصولات ردیفی در این روش باشد.  در این تحقیق،  دو نوع پیش­بر دیسکی، لبه صاف و لبه مواج، برای نصب روی یک نوع ردیف‌کار خلائی مجهز به شیار بازکن کفشکی رایج در ایران در نظر گرفته شد.  در ارزیابی اولیه، عملکرد این دو نوع پیش‌بر تحت بارهای عمودی مختلف، در سرعت­های پیشروی متفاوت، و در شرایط متفاوت رطوبتی خاک مقایسه شدند.  نتایج اولیه نشان داد که پیش­بر لبه­صاف اگر چه بقایا را به نحو مطلوب برش می­دهد اما نمی­تواند نواری از خاک نرم را برای آسان کردن نفوذ شیار بازکن­های کفشکی ماشین کاشت در خاک ایجاد کند.  در عوض، پیش‌برلبه مواج ضمن برش مطلوب بقایا، می­تواند شیاری از خاک نرم را به با عرض 34-25 و به عمق 40-24 میلی‌متر در خاک خشک به وجود آورد.  این ارزیابی نشان داد که با اعمال وزنی معادل یک‌چهارم وزن قسمت جلو ردیف کارهای خلائی مرسوم روی پیش­­‌بر لبه مواج و در صورتی که سرعت پیشروی از 35/1 متر بر ثانیه تجاوز نکند، می­توان نواری از خاک نرم  به عرض 31 و عمق 35 میلی­متر را در خاک خشک به دست آورد.  با نصب چهار پیش‌بر دیسکی لبه مواج در جلو واحدهای کاشت ردیف‌کار، مشخص شد که توزیع وزن ماشین روی پیش‌برها و چرخ‌های محرک موزع‌ها به گونه‌ای است که با حفظ درگیری کامل چرخ‌ها با زمین، بذر به نحو مطلوب ریزش می­کند و حرکت شیار ‌باز‌کن‌ها در نوار خاک نرم حاصل از کار پیش‌بر‌ها می‌تواند بذر را در عمق مناسب به صورت یکنواختی قرار دهد.  با حفظ سرعت پیشروی تا حدود 35/1 متر بر ثانیه، پوشش دادن بذرها به میزان 95 درصد  عملی می­شود و می‌توان به درصد سبزی تا 83 درصد نیز دست یافت.  استفاده از این پیش­بر در رطو بت­های بالای خاک، به دلیل پرتاب شدن خاک کنده شده به اطراف، توصیه نمی‌شود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100435.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100435_aa4eb06d150856a3fe6d718e6f65d4dc.pdf} } @article { author = {زابلستانی, مسعود and طباطبایی فر, احمد}, title = {Effect of Moisture on the Physical Properties of Almond Kernels}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {11}, number = {4}, pages = {91-102}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {This research was conducted with two varieties of almond kernel (thin shell and semi stone shell) for fivemoisture levels (5%, 10%, 15%, 20%, 25% d.b.) with five replications using completely randomized basefactorial design. The results showed increases with increasing moisture content from 5% to 25% for thethin shell almond for the following variables: true density (851.12 to 1138.94 Kg/m3); porosity (35.69 to54.45%), terminal velocity (4.81 to 6.18 m/s); static friction coefficient on Plexiglas (0.471 to 0.591); staticfriction coefficient on galvanized iron (0.417 to 0.552); projected area (1.45 to 1.67 m2); repose angle(18.26° to 27.59°). Corresponding values for the semi stone shell almond were: true density (897.18 to1123.84 Kg/ m3); porosity (32.09 to 47.22%); terminal velocity (5.35 to 6.53 m/s); static friction coefficienton Plexiglas (0.368 to 0.458); static friction coefficient on galvanized iron (0.356 to 0.447); projected area(1.36 to 1.53 m2); repose angle (16.33° to 22.45°). The results also showed that bulk density decreased asmoisture content increased from 5% to 25% for the thin shell (547.26 to 518.76) and semi stone shell (609to 592.94 Kg/m3).}, keywords = {Almond Kernel,physical properties,Moisture content,Thin Shell Almond,Semi Stone Shell Almond}, title_fa = {اثر رطوبت بر خواص فیزیکی مغز بادام}, abstract_fa = {در این تحقیق تأثیر میزان رطوبت بر خواص فیزیکی مغز دو رقم بادام (کاغذی و نیمه سنگی) در پنج سطح رطوبتی (5، 10، 15، 20، و 25 درصد) بر پایه وزن خشک و هر یک با پنج تکرار با استفاده از آزمون فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی بررسی شد.  نتایج نشان می­دهد که با افزایش میزان رطوبت از 5 به 25 درصد بر پایه وزن خشک، چگالی حقیقی در رقم کاغذی از 12/851 به 94/1138 کیلوگرم بر متر مکعب، خلل و فرج از 69/35 به 45/54  درصد، سرعت حد از 81/4 به 18/6 متر بر ثانیه، ضریب اصطکاک استاتیکی از 471/0 به 591/0 روی سطحی از جنس پلکسی گلاس و از 417/0 به 552/0 روی سطحی از جنس آهن گالوانیزه، مساحت سطح تصویر شده از 45/1 به 67/1 مترمربع، زاویة قرارگیری از 26/18 به 59/27 درجه افزایش می­یابد.  برای رقم نیمه سنگی، مقادیر مشابه به ترتیب به این شرح است: از 18/897 به 84/1123کیلوگرم بر متر مکعب،  از 09/32 به 22/47 درصد، از35/5  به 53/6 متر بر ثانیه،  از 368/0 به 458/0 و از 356/0 به 447/0 ، از 36/1 به 53/1 مترمربع، و از 33/16 به 45/22 درجه.  نتایج همچنین نشان می­دهد که چگالی ظاهری با افزایش میزان رطوبت از 5 به 25 درصد بر پایة وزن خشک کاهش می­یابد؛ مقدار کاهش چگالی ظاهری، در رقم کاغذی از 26/547 به 76/518 و در رقم نیمه سنگی از 609 به 94/592 کیلوگرم بر متر مکعب است.   }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100436.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100436_491e25e47a63f01e216516e67b1c9dbb.pdf} }