@article { author = {ارشد, صالح and مرید, سعید and مباشری, محمدرضا and آقا علیخانی, مجید}, title = {Agricultural Drought Risk Assessment Model for Kermanshah Province, Using Statistical and Intelligent Methods}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {1-22}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The agriculture sector has been affected by severe drought in recent years, making development of a drought warning system for agriculture crucial. Such a system can be a useful tool for policy makers and investors. This research develops a model for agricultural drought risk assessment using statistical and intelligent methods. Kermanshah province, a major rain-fed region of Iran, was selected as the study area. The model is specific to rain-fed wheat and was updated during the different phonological stages of the growing season. The inputs are a combination of the PDSI, Z-index, CMI, SPI and EDI drought indices which were selected using genetic algorithm and artificial neural networking techniques. The results show that the Z-index better predicts possible losses. The general performance of the model increased toward the end of the growing season, especially after the third stage, when the significance level of the relation reaches 1% and the results become more reliable. Furthermore, linkage of the model to the geographical information system makes it more capable of spatial analysis and more suitable for presentation of the final results.}, keywords = {Agricultural drought,Genetic algorithm,Kermanshah Province,Principle Component Analysis,Vulnerability Assessment}, title_fa = {توسعه مدل ارزیابی آسیب خشکسالی کشاورزی برای گندم دیم در استان کرمانشاه با استفاده از روش‌های آماری و هوشمند}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر پدیده خشکسالی خسارت‌های فراوانی به بخش کشاورزی کشور وارد آورده که وجود یک سیستم پیش آگاهی از تأثیر آنبر محصولات کشاورزی را برای کمک به سیاستگذاران و ذی­نفعان ضروری­می­سازد.  در این تحقیق، مدلی برای ارزیابی پیش­بینی آسیب ناشی از خشکسالی کشاورزی برای استان کرمانشاه با استفاده از روش‌های آماری و هوشمند توسعه یافته است.  این مدل به­طور خاص برای محصول گندم دیم است و می­تواند خود را همراه با رشد گیاه و در مراحل مختلف فنولوژیک بهنگام کند.  در فرایند توسعة مدل، از شاخص‌های خشکسالی PDSI، Z-index، CMI، SPI و EDI استفاده و جهت انتخاب متغیرهای مناسب، روش­های الگوریتم ژنتیک، و شبکة مصنوعی عصبی به­کار گرفته شد.  نتایج نشان می­دهد که شاخص Z-index نسبت به بقیه شاخص‌ها آسیب ممکن را بهتر پیش­بینی می‌کند.  همچنین، مدل با گذشت زمان در مراحل مختلف بحرانی رشد از برازش بهتری برخوردار می­شود و به­خصوص از مرحلة سوم به بعد، سطح معنی­داری روابط به 1 درصد رسیده و نتایج پیش­بینی قابل اتکا می­شود.  همچنین، اتصال مدل به محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی قابلیت­های آن را برای تحلیل­های لازم مکانی و ارائة کارآمدتر نتایج ارتقاء نمود. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100524.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100524_f267ebe32bd5b99f3e951619b1e5282c.pdf} } @article { author = {سعیدی راد, محمدحسین and طباطبایی فر, احمد and بدیعی, فوژان}, title = {Contributing Factors to the Mechanical Strength of Cumin Seed under Quasi-Static Loading}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {23-34}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The mechanical strength of cumin seed and the effects of moisture content, seed size, speed and direction of loading on the force and energy required to fracture cumin seed were investigated. The results showed that moisture and loading direction were significant at the 1% level on the force and energy required to fracture cumin seed. The effects of seed size on force and loading speed on energy were also significant at the 1% level. Increasing moisture content decreased mechanical strength and increased elasticity under loading. The energy absorption capacity of wet seed was higher than that of dry seed and led to increased seed strength under loading. The highest energy absorption (15.31mJ) was found for small seeds at 15% moisture content under horizontal loading and the lowest energy absorption (1.72mJ) was found for large seeds at 5.7% moisture content under vertical loading. Small seeds with 5.7% moisture content under horizontal loading had the highest mechanical strength and large seeds at 15% moisture content under vertical loading had the lowest mechanical strength.}, keywords = {Cumin Seed,Force and Energy Required for Fracturing,Quasi-Static Loading}, title_fa = {بررسی عوامل مؤثر بر مقاومت مکانیکی دانه زیره در بارگذاری شبه استاتیکی}, abstract_fa = {به­منظور تعیین مقاومت مکانیکی دانة زیره، در این تحقیق اثر عوامل مختلف شامل رطوبت، اندازة دانه، سرعت و جهت بارگذاری بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه زیره تحت بارگذاری شبه استاتیکی مطالعه شد.  نتایج نشان می­دهد که رطوبت و جهت بارگذاری در سطح احتمال 1 درصد تأثیری معنی­دار بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه دارند.  تأثیر اندازة دانه و سرعت بارگذاری به­ترتیب بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار است.  افزایش رطوبت سبب کاهش مقاومت مکانیکی دانه و افزایش قابلیت شکل­پذیری آن در مقابل نیروهای وارده می­شود ظرفیت جذب انرژی دانه­های مرطوب نسبت به دانه­های خشک بیشتر است و این موضوع، مقاومت به شکست و از هم گسیختگی دانه را در حین اعمال نیرو افزایش می­دهد.  بیشترین انرژی جذب شده توسط دانه­های زیره تا نقطة شکست (31/15 میلی­مگاژول) متعلق به دانه­های ریز با رطوبت 15 درصد در  بارگذاری افقی و کمترین آن (73/1 میلی­مگاژول) متعلق به دانه­های درشت با رطوبت 7/5 درصد در بارگذاری عمودی است همچنین بیشترین نیروی لازم برای شکست مربوط به دانه­های ریز با رطوبت 7/5 درصد در بارگذاری افقی و کمترین آن  متعلق به دانه­های درشت با رطوبت 15 درصد در بارگذاری عمودی است.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100525.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100525_c5bcb7b7f88f8e1accdb2c08ee34877e.pdf} } @article { author = {شعبانی, محمدکاظم and هنر, تورج and سپاسخواه, علیرضا}, title = {Optimization of Water Use and Cropping Patterns Using Field Scale Deficit Irrigation: A Case Study in Doroodzan Irrigation Network, Fars Province}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {35-52}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {In recognition of the value and limitations of available water resources in agriculture and the occurrence of periodic drought in Iran, water conservation and optimal usage of available water is essential. The main objective of this study was to optimize field water management and cropping patterns using deficit irrigation. The effect of reducing water consumption on different growth stages using different irrigation strategies for major crops (wheat, barley, corn, sugar beet, rice) in Doroodzan, Fars province was studied. Then, using these strategies, an objective function was defined and then optimized based on maximum net benefit using linear programming. The results of the study show that the optimal cropping pattern for the first season was mainly wheat and in the second season was corn. This study highlights the effect of water restriction in different growth stages on area cropping patterns for wheat and corn in the first and second seasons. The results show that the best time to perform deficit irrigation is in late vegetation, yield formation, and ripening stages for wheat and establishment and ripening stages for corn.}, keywords = {Deficit Irrigation,Irrigation Strategies,Optimal Cropping Pattern,Surface Water Resource}, title_fa = {بهینه سازی مصرف آب و الگوی کشت با استفاده از تکنیک کم آبیاری در سطح مزرعه: مطالعه موردی شبکه آبیاری درودزن فارس}, abstract_fa = {با توجه به ارزش آب در کشاورزی و محدودیت این منبع مهم و حیاتی و وجود خشکسالی‌های متناوب در کشور، صرفه­جویی در مصرف و استفادة بهینه از آب موجود امری ضروری است.  هدف از این تحقیق بهینه­سازی مصرف آب و الگوی کشت به کمک تکنیک کم­آبیاری است.  در این تحقیق، اثر درصدهای مختلف کاهش آب مصرفی در دوره‌های مختلف رشد به­عنوان سناریوهای آبیاری بر الگوی کشت غالب (گندم، جو، برنج، چغندرقند، ذرت دانه‌ای، و ذرت علوفه‌ای) در منطقة درودزن استان فارس بررسی شد.  پس از آن با استفاده از این اقدامات و تابع تولید، تابع هدف تعریف و در غالب یک مدل برنامه‌ریزی خطی بر اساس حداکثر کردن درآمد، طرح بهینه شد.  نتایج مدل نشان می­دهد که محصول مؤثر برای کشت اول سال زراعی، گندم و در کشت دوم سال زراعی، ذرت دانه‌ای است و سایر محصولات به نسبت‌های کمتری در بهینه­سازی مصرف آب نقش دارند.  از دیگر نتایج این تحقیق می‌توان به بررسی اثر محدودیت آب در دوره‌های مختلف رشد بر سطح زیر کشت گندم و ذرت دانه‌ای در کشت­‌های اول و دوم اشاره کرد.  نتایج این بررسی همچنین نشان می­دهد که بهترین زمان جهت اعمال کم­آبیاری برای گندم به­ترتیب در اواخر دورة رویشی، دورة شکل‌گیری، و دورة رسیدن و برای ذرت دانه‌ای در دورة استقرار و دوره رسیدن است.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100527.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100527_750392751cfce2433e9ce921c35ed1c5.pdf} } @article { author = {کرمانی, علی ماشاءاله and توکلی هشتجین, تیمور and مینایی, سعید}, title = {Investigation and Determination of Moisture Content and Temperature Effects on the Mechanical Properties of Brown Rice}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {53-74}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {An understanding of the strength of rice grains as affected by moisture content and temperature is important for analysis and prediction of cracking and/or breakage behavior during handling and processing. Further, the magnitude of these properties at various moisture contents and temperatures is needed for the accurate design of milling machinery so that grain damage is minimized. To determine the compressive mechanical properties of grains, two types of quasi-static compressive tests, whole kernel and uniaxial compressive tests, of core specimens were performed at three moisture contents, 10.2%, 12.2% and 13.25% (w.b.), at grain temperatures of 35, 45, 55 and 64°C. Failure force, deformation and energy at the breaking point and apparent elasticity modulus were determined for whole grain tests, and compressive strength, failure strain, toughness modulus and compression modulus of elasticity were determined for uniaxial compressive tests. Statistical analysis of the mechanical tests results indicated that moisture content and temperature have a strong influence on the properties examined. There was no significant effect on rice compressive failure properties. Moisture content had the greatest effect on the mechanical properties of rice. In general, all strength values except compressive strain increased as moisture content and/or temperature of grains decreased. For the different rice grain conditions studied, failure force varied from between 37.01 to 89.96N, while compressive strength varied from between 16.43 and 44.42MPa.}, keywords = {Apparent Modulus of Elasticity,Breaking Force,Compression strength,MECHANICAL PROPERTIES,Moisture content,temperature}, title_fa = {بررسی و تعیین تأثیر رطوبت و دمای دانه بر خواص مکانیکی فشاری دانة برنج قهوه‌ای}, abstract_fa = {شناخت خواص گسیختگی دانة‌ برنج و اثر رطوبت و دما بر آن‌ در تحلیل و پیش­بینی رفتار شکستگی آنها در هنگام انتقال و فراوری، مهم است.  مقادیر این خواص همچنین برای طراحی دقیق ماشین‌آلات برنج‌کوبی به­منظور کمینه کردن صدمات ضروری است.  در این‌ تحقیق، خواص مکانیکی فشاریدانه‌های دو رقم برنج قهوه‌ای هاشمی و خزر در رطوبت‌ها و دماهای متفاوت مطالعه شد.  آزمایش‌ها در دو حالت بارگذاری فشاری شامل آزمون فشار دانة کامل و آزمون فشار محوری روی نمونه­های استوانه­ای از دانه در سه سطح رطوبت (2/10، 2/12، و 25/13 درصد بر پایة تر) و چهار سطح دمای دانه (35، 45، 55، و 65 درجة سانتی­گراد) بررسی شد.  در آزمون فشاری دانة کامل، پارامترهای نیروی لازم برای شکست دانه، تغییرشکل در نقطة شکست، انرژی شکست، و مدول الاستیسیته ظاهری اندازه‌گیری شدند.  در آزمون فشار محوری نمونة استوانه‌ای نیز تنش و کرنش گسیختگی، مدول چغرمگی، و مدول الاستیسیته فشاریتعیین شدند.  نتایج نشان می­دهند که رطوبت و دمای دانه اثری معنی‌دار بر مقادیر خواص مکانیکی فشاری برنج قهوه­ای دارند.  مقادیر کلیة خواص مکانیکی، به­جز کرنش گسیختگی فشاری، با کاهش رطوبت و دمای دانه افزایش نشان می­دهد.  نتایج تجزیة واریانس داده‌ها نشان می­دهد که رقم تأثیری معنی‌دار بر کلیة خواص گسیختگی فشاری ندارد.  برای هر دو رقم مورد مطالعه، مقدار متوسط نیروی لازم برای شکست دانه‌های برنج قهوه‌ای در محدودة 01/37 تا 96/89 نیوتن متغیر بود.  در ضمن، در این شرایط تغییرات تنش گسیختگی فشاری دانه‌های این دو رقم در محدودة 43/16 تا 42/42 مگاپاسکال متغیر بود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100528.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100528_f9908f3dd0750a29a45057f657ca6403.pdf} } @article { author = {لشکری, محمد and مبلی, حسین and امید, محمود and علیمردانی, رضا}, title = {Implementation and Evaluation of a Fuzzy Logic Controller for the Automatic Settings of a Combine Harvester}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {75-88}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Many factors affect yield loss in wheat harvesting with a grain combine harvester and there is no mathematical model to describe the behavior of this complex system. Thus in this study, a fuzzy logic controller (FLC) was designed, implemented and tested for the automatic settings of cylinder speed, concave clearance, fan speed and forward speed of a model 955 John Deere combine. First, the mechanical systems of these units were converted into hydraulic systems to implement the FLC. Then, seven sensors were installed to measure combine parameters (four sensors) and yield losses (three sensors). The yield loss sensors were very accurate and reliable. A fuzzy logic algorithm was proposed to control these units, with two inputs (straw walker and sieve loss) and four outputs (cylinder speed, concave clearance, fan speed and forward speed). Trapezoidal membership functions were selected as fuzzy linguistic input variables and fuzzy singletons were selected as output variables. Six rules having logical AND operators and Mamdani implications were employed. The fuzzy algorithm was implemented using a CJ1M model PLC. Laboratory and field experiments were carried out in the summer of 2006 to evaluate the performance of the proposed fuzzy inference system. Statistical analysis (t-tests) of the present investigation indicated a significant difference (p<1%) between loss mean in the combine with FLC installed and the combine without a controller.}, keywords = {Combine Loss,Fuzzy Logic Controller,PLC,Sensor,Wheat}, title_fa = {پیاده‌سازی و ارزیابی کنترل‌کننده منطق فازی جهت تنظیمات خودکار کمباین غلات}, abstract_fa = {به­دلیل نبود مدل ریاضی و اینکه عوامل تأثیرگذار بر افت انتهای کمباین ماهیت غیر خطی دارند، در این تحقیق با بهره‌گیری از دانش شخص خبره، سیستمی هوشمند مبتنی بر کنترل‌کننده منطق فازی برای تنظیمات خودکار کمباین طراحی، پیاده‌سازی، و ارزیابی شد.  این سیستم هوشمند قادر بود بر اساس اطلاعات دریافتی از مقدار تلفات در الک‌ها و کاه‌پران‌ها به اجرای تنظیمات خودکار سرعت دورانی کوبنده، فاصلة کوبنده و ضدکوبنده، سرعت دورانی دمنده، و سرعت پیشروی دست زند.  به­منظور اجرای طرح، در ابتدا مکانیزم‌های تغییر وضعیت این واحدها در کمباین جاندیر مدل 955 از حالت مکانیکی به هیدرولیکی تغییر داده شدند.  برای این کار، چهار حسگر برای اندازه‌گیری پارامترهای کاری کمباین شامل: سرعت دورانی کوبنده، فاصلة کوبنده و ضدکوبنده، سرعت دورانی دمنده، و سرعت پیشروی و سه حسگر برای اندازه‌گیری تلفات انتهای کمباین شامل دو حسگر برای اندازه‌گیری تلفات کاه‌پران‌ها و یک حسگر برای اندازه‌گیری تلفات الک‌ها نصب شدند.  ورودی‌های سیستم شامل تلفات الک‌ها و کاه‌پران‌ها و خروجی‌های سیستم شامل سرعت دورانی کوبنده، فاصلة کوبنده و ضدکوبنده، سرعت دورانی دمنده، و سرعت پیشروی هستند.  برای هر یک از ورودی‌های سیستم سه تابع تعلق ذوزنقه‌ای و برای هر یک از خروجی‌ها، فازی­ساز منفرد در نظر گرفته شد.  برای منطق فازی در مجموع شش قاعده با اپراتور منطقی AND و موتور استنتاج مینیمم ممدانی طراحی شد.  الگوریتم طراحی شده، درون یک کنترل­کنندة منطقی برنامه‌پذیر برنامه‌ریزی و در داخل کابین کمباین تعبیه شد.  به­منظور ارزیابی سیستم، آزمون‌های میدانی متعددی در تابستان 1385 در شهرستان اراک به اجرا درآمد.  نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها نشان می­دهد که میانگین تلفات برداشت با کمباین مجهز به منطق فازی و کمباین فاقد کنترل­کننده تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال 1 درصد دارد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100529.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100529_2a6d5ac7008811333fff9c5e2256a0ee.pdf} } @article { author = {لویمی, نعیم and گیلانی, عبدالعلی and علیزاده, محمدرضا}, title = {The Effect of Harvesting Method on Losses for Two Rice Varieties in Khouzestan Province}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {89-106}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Multistage and semi-mechanized harvesting of rice in Khouzestan province, Iran, causes much loss. Depending on available facilities and conditions, either spike-tooth or rasp-bar cylinders are employed with either direct or indirect combine harvesting methods. The present research studied the effect of these different harvesting methods on the amount of losses in two rice varieties in 2001-2002 at Shavour Agricultural Research Station in Khouzestan province. The experiment was devised as a strip-plot with a randomized complete block design with two variables (harvesting method, variety) and three replications. The vertical axis variable harvesting methods were: indirect harvesting (manual) plus threshing by rasp-bar cylinder combine; indirect harvesting plus with threshing by spike-tooth cylinder combine; direct harvesting with threshing by rasp-bar cylinder combine, direct harvesting with threshing by spike-tooth cylinder combine. The horizontal axis variables were: high yield LD183 rice variety; qualitative local Red Anboury rice variety. Analysis of the losses for the two years showed a significant difference between years for harvesting methods and their interactions but no significant difference between varieties. A comparison of averages showed that losses for the first year were greater at 3.34% than for the second year at 2.08%. However, average losses for the Red Anboury variety were 2.71% and 2.74% for the LD183 variety. For both direct and indirect harvesting methods, average losses for harvesting by spike-tooth cylinder combine were 1.73%, which was less than the 3.68% for the rasp-bar cylinder combine. The spike-tooth cylinder combine produced the least amount of loss over the two varieties. Indirect harvesting of LD183 with threshing by rasp-bar cylinder combined in the first year produced the greatest average loss at 5.42%. Indirect harvesting of Red Anboury with threshing by spike-tooth cylinder combine in second year produced the lowest average loss at 1.48%. There was no significant difference between harvesting methods for quality of loss (broken rice rate) but there was a large significant difference by year with 45.6% for the second year and only 18.9% for the first year. This loss was also significant by variety with LD183 averaging 34.2% broken rice and Red Anboury averaging 27.6%. Over all harvesting methods, LD183 had greater broken rice rates.}, keywords = {Harvesting Loss,Rasp-Bar Cylinder,rice,Spike-Tooth Cylinder}, title_fa = {بررسی تأثیر روش های مختلف برداشت بر مقدار ضایعات دو رقم برنج در استان خوزستان}, abstract_fa = {برداشت نیمه‌مکانیزه و چند مرحله‌ای برنج در استان خوزستان، ضایعات و افت زیادی به دنبال دارد.  برای برداشت برنج در منطقه، بسته به شرایط و امکانات، یکی از روش­های مستقیم یا غیرمستقیم یا استفاده از یکی از کوبنده‌های میخی یا سوهانی (کمباین‌های دارای کوبنده‌های میخی و یا سوهانی) معمول است.  به­منظور بررسی اثرروش­های مختلفبرداشت (و نیز نوع کوبنده) و رقم شلتوک بر میزان ضایعات، آزمایشی به­صورت کرت­های نواری در قالب طرح بلوک­ها کامل تصادفی با دو عامل (روش برداشت و رقم) و سه تکرار در سال­های 80 و 81 در ایستگاه‌ تحقیقات کشاورزی شاوور (خوزستان) اجرا شد.  روش­های برداشت شامل برداشت غیرمستقیم به­علاوه کوبش با کمباین دارای کوبندة سوهانی، برداشت غیرمستقیم به­علاوه کوبش با کمباین دارای کوبندة دندانه میخی، برداشت مستقیم با کمباین دارای کوبندة سوهانی، و برداشت مستقیم با کمباین دارای کوبندة دندانه میخی به عنوان فاکتور عمودی و ارقام شلتوک شامل رقم پرمحصول LD183 و رقم محلی کیفی عنبوری قرمز به­عنوان سطوح فاکتور افقی در نظر گرفته شدند.  نتایج تجزیة دو ساله مر بوط به افت کمی نشان می­دهد که بین سال، روش­های برداشت، و اثر متقابل بین آنها تفاوت بسیار معنی‌دار وجود دارد، در حالی که بین ارقام اختلافی مشاهده نمی­شود.  با توجه به مقایسة میانگین‌ها، افت مربوط به سال اول (34/3 درصد) بیش از سال دوم (08/2 درصد) و افت کمّی رقم عنبوری (71/2 درصد) کمتر از رقم LD183، (74/2 درصد) است.  افت برداشت با کمباین دارای کوبندة دندانه میخی به­طور متوسط 73/1 درصد به­دست آمد که نسبت به کوبنده سوهانی (با افت متوسط 68/3 درصد) پایین­تر است.  در هر دو رقم برنج، کمترین افت مربوط به کمباین دندانه میخی است.  برداشت غیر مستقیم رقم LD183 و کوبش با کمباین سوهانی با افت متوسط 42/5 درصد در سال اول و برداشت غیرمستقیم رقم عنبوری قرمز با کوبش توسط کمباین میخی و میانگین افت 48/1 درصد در سال دوم به ترتیب بیشترین و کمترین میزان افت کمی را نشان می­دهند.  از نظر افت کیفی (میزان خرد برنج) بین روش­های برداشت اختلاف معنی‌دار مشاهده نمی­شود ولی بین سال اختلاف بسیار معنی‌دار است و افت مربوط به سال دوم (با 6/45 درصد) از سال اول (با 9/18 درصد) بیشتر است.  بین ارقام نیز افت معنی‌دار است.  رقم LD183 (با متوسط 2/34 درصد) میزان خرد برنج بیشتری نسبت به رقم عنبوری  قرمز (با متوسط 6/27 درصد) به دست داده است.  در تمام روش­های برداشت، رقم LD183  به­طور نسبی میزان خرد برنج بیشتری به همراه داشته است. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100530.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100530_1cea7a7bb0fc0d6478dd8886e505cbc3.pdf} } @article { author = {ملک, سعید and حیدری سلطان آبادی, محسن and خان احمدی, مرتضی and قزوینی, حمیدرضا and میرمجیدی, عادل and شاهدی, محمد and کرمانی, اصغر}, title = {Effect of Accelerating Drying on Prune Quality Characteristics in a Solar Dryer}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {107-122}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {This study evaluated the use of the solar dryer at Esfahan Agricultural Research Center for drying prunes. A factorial experiment was carried using a randomized complete block design with four replications. The four methods used to accelerate prune drying were: control group (no treatment), mechanical perforation at one week of drying, blanching, submersion in Australian cold dip method. The drying rate of the prunes was measured at: beginning of drying time (time zero), after 72 h, after 144 h, after 288 h, after 336 h. Weight variation, acidity percentage, humidity percentage and TSS of fruit were measured at each time interval. Measurement of color loss, as well as subjective evaluations of color, taste, appearance and overall acceptability of the dried prunes was carried out at the end of drying process. The dried fruit was then stored for two months and one year and were subjected to color and subjective appearance evaluations. Temperature measurement of the drying chamber indicated that the maximum temperature of the inlet air was 70°C, outlet air was 60°C and in the fruit was 51°C. The control and mechanical perforation pretreatments produced similar drying rates, while the Australian cold dip method pretreatment augmented it. The blanching pretreatment produced an inferior quality of fruit. The average comparison of quantitative color indices (L*, a*, b*) showed that dried fruit produced by the control and mechanical perforation were darkest, blanching produced the most redness and Australian cold dip method pretreatments produced the greatest yellowness. Judges preferred dried prunes subjected to Australian cold dip method for their taste and general acceptability. Also they gave the highest rating to the color of dried prunes subjected to mechanical perforation pretreatment and stored for two months.}, keywords = {color,drying rate,Prune,Sensorial Characteristics,Storage,Sun Dryer}, title_fa = {تأثیر روش های تسریع در خشک شدن بر شاخص های کیفی آلوچه در خشک کن آفتابی}, abstract_fa = {به­منظور ارزیابی روش­های تسریع در خشک­شدن آلوچه با استفاده از خشک­کن آفتابی موجود در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد که تیمارهای آزمایش شامل روش تسریع در خشک­شدن آلوچه در چهار سطح: 1- شاهد (بدون تیمار خاصی)، 2- سوراخ کردن مکانیکی، 3- بلانچینگ، و 4- استفاده از روغن استرالیایی سرد و زمان خشک­شدن آلوچه در 5 سطح: 1- زمان آغاز خشک­شدن (زمان صفر)، 2- پس از گذشت 72 ساعت، 3- پس از گذشت 144 ساعت، 4- پس از گذشت 288 ساعت، 5- پس از گذشت 336 ساعت بودند.  در پایان هر تیمار زمانی، مواد جامد انحلال­پذیر ، درصد رطوبت، درصد اسیدیته، و تغییر وزن میوه اندازه­گیری شد.  آزمون کمی رنگ آلوچه و ارزیابی حسی رنگ، طعم، ظاهر، و مقبولیت کلی در محصول نهایی و ارزیابی حسی رنگ و ظاهر پس از دو ماه و پس از یک سال انبارمانی انجام شد.  اندازه­گیری­های دما در قسمت­های مختلف خشک­کن نشان داد که بالاترین دمای هوای ورودی، خروجی و داخل میوه به­ترتیب 70، 60 ، و 51 درجة سانتی­گراد است.  بررسی­ها نشان داد که تیمار سوراخ کردن مکانیکی و شاهد روندی مشابه در خشک­کردن میوه دارند درحالی­که تیمار روغن استرالیایی سرد سرعت بیشتری به خشک­شدن میوه می­دهد.  تیمار بلانچینگ به نامطلوب شدن کیفیت میوه منجر شد.  مقایسة میانگین­های شاخص­های کمی رنگ میوه نشان داد که محصول تیمارهای شاهد و سوراخ کردن مکانیکی بیشترین تیرگی، تیمار بلانچینگ بیشترین قرمزی، و تیمار روغن استرالیایی بیشترین زردی را دارد.  نتایج آزمون­های حسی  نشان داد که از نظر طعم و مقبولیت کلی، داوران به روش روغن استرالیایی سرد بهترین امتیاز را داده­اند.  نتایج آزمون­های حسی پس از دو ماه انبارمانی نشان داد که از نظر رنگ، روش سوراخ کردن مکانیکی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100531.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100531_cdfea946adb705d208ceb5f7905c503d.pdf} } @article { author = {رستمی, امین and غضنفری مقدم, احمد and طالبی, سیامک and سجادی, سیدجواد}, title = {Identification of Full and Empty Pistachio Shells Using a Sound Processing Approach in Time and Frequency Domains}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {123-134}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Pistachio nuts are the major non-oil export agricultural commodity in Iran. The existence of empty shells among the shells with kernels reduces the quality of the nuts and, consequently, their market value. In pistachio processing plants, empty shells are generally separated from shells with kernels by the flotation method. But this method is not precise and may encourage the growth of fungi in the nuts. This research investigated an identification method based on sound reflection analysis. A sample of pistachio nuts was divided according to size into large, medium and small groups. Each group was further divided into empty and full shells. A sound box and PC computer were prepared to detect and analyze the echoes of the impacts of each of the nuts as it drops onto a steel plate. The impact echoes were recorded and the echo signals analyzed in both time and frequency domains using a nearest distance classification approach. The best results were obtained for the large sized nuts with 98.75% accuracy for detecting empty shells and 82.8% for detecting full shells. The classification results were also good for other classes, with the lowest accuracy rating being 62.75% for medium-sized full shells.}, keywords = {Acoustics,Empty Shells,Shells with Kernels,sorting,Sound Processing}, title_fa = {تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس وپردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس}, abstract_fa = {پسته مهم­ترین محصول صادراتی غیر نفتی ایران محسوب می­شود؛ وجود پسته­های پوک در میان پسته­های مغزدار، باعث افت کیفیت و قیمت محصول می­شود.  در پایانه­های فراوری پسته، معمولاً پسته­های پوک را از پسته­های مغزدار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاه‌های مکانیکی جدا می­کنند که روش‌های مکانیکی دقت بالایی ندارند و روش شناوری نیز احتمال انتقال قارچ را از پسته‌های آلوده به پسته‌های غیر آلوده بالا می­برد.  در مقالة حاضر روشی مبتنی بر آنالیز انعکاس صدای برخورد پسته با صفحه­ای فولادی در دو حوزة زمان و فرکانس پیشنهاد شده است.  برای این کار، دستگاهی مرکب از یک جعبة آکوستیک متصل به رایانة شخصی تهیه شد.  ابتدا نمونه‌هایی از دانه­های پسته بر اساس اندازه به سه گروه درشت، متوسط، و ریز تفکیک و سپس هر گروه بر اساس وزن به دو گروه پوک و مغزدار تقسیم شد.  انعکاس صدای هر برخورد از طریق میکروفن به رایانه منتقل و در دو حوزة زمان و فرکانس آنالیز شد.  شناسایی رایانه­ای بر اساس روش نزدیک­ترین فاصله به میانگین صورت گرفت.  بهترین نتایج برای گروه درشت به­دست آمد.  در این جداسازی دقت 75/98 درصد برای تشخیص پسته‌های درشت پوک و 50/82 درصد برای تشخیص پسته­های درشت مغزدار به­دست آمد.  نتایج به دست آمده از دقت تشخیص برای گروه­های دیگر نیز نسبتاً مناسب بود.  حداقل دقت جداسازی برای دانه‌های متوسط مغزدار، معادل 75/62 درصد به­دست َآمد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100532.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100532_44527ae8b85a8f190186cd3c4f0b397d.pdf} } @article { author = {معیری, منصور and کاوه, فریدون}, title = {Surface Irrigation Efficiency in Non-consolidated Fields in Dez Irrigation Network}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {135-152}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {This study was conducted to evaluate the current management of furrow and border irrigation systems in the Dez irrigation network. Of the eight farms studied, three grew wheat and one each grew corn, sugar beets, lettuce, sesame and mung beans. The study found water application efficiency in the five farms with furrow irrigation systems to be 25.8% and for the three farms with border irrigation systems to be 32.7%. The main reason for water loss was found to be runoff and deep percolation. SCS infiltration equation parameters were calculated using the obtained data. For each farm, conditions were simulated using the SCS equation. Methods for optimum irrigation were developed based on variables such as discharge inflow, furrow/ border length and cut-off time and cut-back methods.}, keywords = {Border Irrigation,Furrow irrigation,Irrigation efficiency,Irrigation management}, title_fa = {تحلیل بازده آبیاری سطحی در مزارع غیر یکپارچة شبکة آبیاری دز}, abstract_fa = {مطالعة حاضر برای ارزیابی عملکرد مدیریت فعلی آبیاری جویچه­ای و نواری هشت مزرعه در شبکة آبیاری دز با کشت­های ذرت، چغندرقند، کاهو، کنجد، ماش، و گندم طی چهار فصل زراعی به اجرا در آمد.  بر اساس این مطالعه، بازده کاربرد آب آبیاری در پنج مزرعه با روش آبیاری جویچه­ای (25 نوبت آبیاری) و سه مزرعه با آبیاری نواری (4 نوبت آبیاری) به­ترتیب معادل 8/25 و 7/32 درصد براورد شد.  همچنین مشخص شد که  به­طور متوسط عمده تلفات آب در درجة اول مربوط به رواناب سطحی از انتهای مزرعه و سپس نفوذ عمقی آب به زیر عمق توسعة ریشه است.  با استفاده از اطلاعات موجود اجزای مختلف معادلة نفوذ پیشنهادی مؤسسه حفاظت خاک امریکا، محاسبه شد.  ضمن شبیه­سازی شرایط مزارع مورد بررسی با روش مذکور در هر مزرعه با در نظر گرفتن عوامل مؤثر در مدیریت آبیاری شامل دبی ورودی، کاهش آب ورودی، طول مزارع، و زمان قطع آبیاری، شرایط بهینه با بازده بالاتر، بازده کاربرد محاسبه و پیشنهاد شد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100533.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100533_ff32011bdcc97d43ac3a2a3af69508a6.pdf} } @article { author = {صادقی, علیرضا and شهیدی, فخری and مرتضوی, سیدعلی and نصیری محلاتی, مهدی and صادقی, بلال}, title = {The Effect of Sourdough on the Microbiological Shelf life and Sensory Properties of Barbari Bread}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {9}, number = {3}, pages = {153-170}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {This study examined sourdough LAB containing specific starter cultures used to produce barbari-style bread and evaluated their microbiological shelf life and sensory properties. The effects of sourdough fermentation time (8, 16, 24h), fermentation temperature (28, 32, 36°C) and type of starter culture (Lactobacillus sanfransicencis, ATCC 14917; Lactobacillus plantarum, ATCC 43332; a mixture of both LABs) were analyzed in a completely randomized design factorial experiment with four replications. The microbiological shelf life of samples was determined by placing serial dilutions on plate count agar for one to seven days. The sensory properties of the bread were determined 1, 24, 48 and 72h after baking using AOAC standards. The results showed that sourdough had a significant effect (p≤0.05) on improving the microbiological shelf life and sensory properties of barbari bread in comparison with the control sample. Moreover, the sample produced with Lactobacillus plantarum (24h fermentation time and 32ºC fermentation temperature) had the maximum microbiological shelf life and the sample produced with a mixture of both LABs (16h fermentation time and 28ºC fermentation temperature) had the best sensory evaluation 72 h after baking.}, keywords = {Barbari Bread,lactic acid bacteria,Microbiological Shelf Life,sensory properties,Sourdough}, title_fa = {بررسی تأثیر استفاده از خمیرترش بر زمان ماندگاری میکروبی و خواص حسی نان بربری}, abstract_fa = {این بررسی به­منظور ارزیابی تأثیر خمیرترش در جلوگیری از فساد قارچی و باکتریایی و بهبود خواص حسی نان بربری با استفاده از سه نوع کشت آغازگر اختصاصی شامل لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس سانفرانسیس، و مخلوط دو سویه لاکتوباسیل، در دماها (28، 32 و36 درجه سانتی‌گراد) و زمان‌های مختلف تخمیر (8، 16 و24 ساعت) انجام شد.  پس از فراوری یکسان نمونه‌ها، میزان آلودگی به کپک‌ و باکتری طی هفت روز متوالی با استفاده از آزمون کشت میکروبی تعیین شد.  ویژگی‌های حسی نمونه‌ها را نیز بر اساس روش AOAC در تناوب‌های زمانی 1، 24، 48، و72 ساعت پس از پخت، ارزیابان آموزش دیده بررسی و با نمونة شاهد مقایسه کردند.  این آزمایش‌‌ها در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی، به روش فاکتوریل و با چهار تکرار اجرا و جهت بررسی رابطه‌‌ بین عوامل مؤثر بر تخمیر با زمان ماندگاری میکروبی و خواص حسی نان از رگرسیون چند متغیره استفاده شد.  نتایج حاصل نشان داد که تأثیر خمیرترش در بهبود زمان ماندگاری میکروبی و خواص حسی نان بربری در مقایسه با نمونه شاهد، معنی­دار است (05/0≥p).  علاوه بر این، بیشترین زمان ماندگاری میکروبی در نمونة فراوری شده با لاکتوباسیلوس پلانتاروم در دمای تخمیر 32 درجة سانتی‌گراد و زمان تخمیر 24 ساعت مشاهده شد.  همچنین، در فاصلة زمانی 72 ساعت پس از پخت، نمونه فراوری شده با مخلوط دو سویة لاکتوباسیل در دمای تخمیر 28 درجه سانتی‌گراد و زمان تخمیر 16 ساعت، بیشترین امتیاز پذیرش کلی را کسب کرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100534.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100534_3f5a68a470f8129a2e3b33e7e074f96c.pdf} }