در برخی مناطق شمالی کشور نظیر استانهای گلستان و مازندران، بالا بودن رطوبت هوا در هنگام برداشت کانولا و انبارمانی آن، باعث بروز فساد و کپکزدگی این محصول در دورة انبارمانی میشود. بنابراین، کاهش رطوبت محصول به حدود مجاز و با اعمال روشهای صحیح برای نگهداری طولانی مدت کانولا، از موارد بسیار مهم و مطلوب به خصوص در مناطق با رطوبت نسبی بالاست. شرایط خشککردن بذر و دانة کانولا بر ظرفیت جوانهزنی، کیفیت، و مقدار کل روغن اثر بهسزایی دارد، از این رو در این پژوهش، دانههای واریته ساریگل (PF 7045/91Brassica napus L., cv.) با دماهای متفاوت (80، 90، و 120 درجة سانتیگراد) برای دانه و (40 ، 45 ، و50 درجة سانتیگراد) برای بذر، با توجه به رطوبت اولیة دانهها در زمان برداشت (12، 15، و 20 درصد) تا رسیدن به رطوبت نهایی حدود 8 درصد خشک شدند. پس از آن، اثر این تیمارها بر مقدار کل روغن، مقدار اسیدهای چرب آزاد (اسیدیته)، عدد پراکسید، رنگ روغن دانه، و ظرفیت جوانهزنی بذر خشکشده بررسی شد. نتایج نشان داد که استفاده از دمای80 درجة سانتیگراد با رطوبت اولیة برداشت 12 درصد مناسبترین شرایط برای خشککردن دانة کانولا با توجه به خصوصیات کیفی روغن، و استفاده از دمای 40 درجة سانتیگراد با رطوبت اولیة برداشت 12 درصد مناسبترین شرایط خشککردن برای بذر کانولا با توجه به ظرفیت جوانهزنی است.