مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Quantitative Properties and Water Use Efficiency of White Garlic (Ecotype Hamedan) by Cut-off Date and Irrigation Level
بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری
1
14
100315
10.22092/jaer.2011.100315
FA
سیدمعین الدین
رضوانی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
فریبا
بیات
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
علی احسان
نصرتی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
Journal Article
2010
05
22
Irrigation management includes cut-off dates, water volume and irrigation frequency control to influence the yield and post-harvest status of garlic. In this study, the effect of cut-off dates and irrigation levels on garlic were investigated over three years using a completely randomized block arranged in a split plot experimental design consisting of three levels of irrigation (75%, 100%, 125% water use) as the main plot and three irrigation cut-off dates (current date of cut-off, one week prior to and one week subsequent to the prevalent date for Hamedan garlic farms) as the sub-plot with three replications. After harvesting, the clove weight, bulb diameter, clove and skin numbers and yield were measured. The greatest and least clove weights were obtained for 125% water used in the third (47.5 g) and first (39.8 g) cut-off dates, respectively. Clove weight and bulb diameter for the third date increased and skin number decreased. The greatest yield was obtained for 125% water and at the first cut-off date (10450 kg/ha). The differences were not significant for the other treatments, except for 75% water used at the third cut-off date (8622 kg/ha). The greatest WUE was found for 75% water at the first cut-off date (9.7 kg/m<sup>3)</sup>. As a result of this study, the 75% level of irrigation and the first cut-off date were shown to be the most suitable.
از آنجا که مدیریت آبیاری (زمان قطع آبیاری، حجم آب آبیاری و دور آبیاری) بر عملکرد و کیفیت پس از برداشت محصول سیر و قابلیت انباری آن اثر گذار است، آزمایشی بهصورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی بهمدت سه سال (1386-1384) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان اجرا شد که در آن مقادیر مختلف آب آبیاری بهعنوان عامل اصلی در 3 سطح (75، 100، و 125 درصدنیاز آبی) و زمان قطع آبیاری بهعنوان عامل فرعی در 3 سطح (یک هفته قبل از زمان رایج منطقه، زمان رایج قطع آبیاری در منطقه و یک هفته پس از زمان معمول منطقه)و در 3 تکرار به اجرا درآمد. پس از برداشت محصولوزن، قطر، تعداد پوستۀ سوخ سیر، تعداد سیرچهها، و عملکرد اندازهگیری شد. نتایج آزمایش نشان میدهد که بالاترین و پایینترین وزن سوخ را بهترتیب در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحلههای سوم و اول با وزن 5/47 و 8/39 گرم بهدست میآید. وزن و قطر سوخها در تاریخهای قطع دیرهنگامتر آبیاری افزایش و تعداد پوسته سیرکاهش مییابد. بالاترین عملکرد در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله اول بهمقدار 10450 کیلوگرم در هکتار بهدست آمده است که از نظر آماری، جز در مقایسه با تیمار75 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله سوم بهمقدار 8622 کیلوگرم در هکتار، با دیگر تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. بالاترین کارایی مصرف آب مربوط به سطح تأمین 75 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحلۀ اول بهمقدار 7/9 کیلوگرم بر متر مکعب است. بر اساس نتایج حاصل، تأمین 75 درصد نیاز آبی و تاریخ قطع آبیاری اول مناسب تشخیص داده شده است. <br />
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
The Role of Anions in the Dispersion Potential of Clayey Soil
بررسی نقش آنیونهای موجود در عصارۀ اشباع در پتانسیل واگرایی خاکهای رسی
15
30
100316
10.22092/jaer.2011.100316
FA
نادر
عباسی
استادیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
Journal Article
2010
11
21
Soil dispersion is a phenomenon where soil particles float when they are exposed to water and are carried away by the force of seepage. Various laboratory methods, including double hydrometer, Emerson, and pinhole tests and the Sherard chemical method have been used to evaluate soil dispersion potential. Despite the fact that soil dispersion is caused by its chemical composition, the results obtained from the chemical methods, especially from the Sherard method, do not match the results of the pinhole test. In this study, the role of existing anions in the dispersion potential of clayey soils was studied. Natural soil samples were collected from different regions of Iran and artificial soil samples were created by adding different percentages of sodium chloride, sodium carbonate, sodium sulfate, and sodium polyphosphate to a non-dispersive soil. The physical, chemical, and index properties of all samples were determined and the Sherard method and pinhole test were employed to determine the dispersion potential. The results obtained from the tests showed that soil dispersion, which is a physico-chemical phenomenon, was caused by a combination of existing anions and cations in the soil, both in type and quantity. It was also found that the Sherard chemical method did not determine soil dispersion correctly since the role of some anions, especially chloride, was neglected. Among the existing anions in the soil, chloride, as opposed to sodium, acted as a flocculating factor.
واگرایی خاک پدیدهای است که طی آن ذرات خاک در اثر تماس با آب بهصورت شناور در میآیند و بر اثر نیروی حاصل از جریان آب از محیط خارج میشوند. برای شناسایی پتانسیل واگرایی، روشهای آزمایشگاهی متعددی شامل هیدرومتری دوگانه، پین هول، و روش املاح آب منفذی بهکار گرفته شدهاند. با اینکه ماهیت واگرایی خاکهای رسی شیمیایی است نتایج حاصل از روشهای شناسایی مبتنی بر خصوصیات شیمیایی خاکها دقیق نیست و با نتایج حاصل از سایر روشها مطابقت ندارد. این پژوهش بهمنظور ارزیابی و شناخت چگونگی تأثیر برخی از آنیونهای غالب موجود در عصارة اشباع خاکها در پتانسیل واگرایی به اجرا درآمده است. به این منظور، ابتدا نمونههای خاک با مقادیر مختلف کاتیون و آنیون تهیه و آزمایشهای مختلف شناسایی روی آنها اجرا شد. سپس آزمایشهای واگرایی به دو روش ؛ پین هول و روش املاح محلول در آب منفذی (شرارد) روی کلیۀ نمونههای طبیعی و مصنوعی اجرا شد. نتایج حاصل از آزمایشها و بررسیها نشان داد که واگرایی خاک پدیدهای فیزیکوشیمیایی است که در اثر ترکیبهایی خاص از نوع و میزان آنیونها و کاتیونهای موجود در خاک به وجود میآید و برای ارزیابی پتانسیل واگرایی، علاوه بر میزان و نوع کاتیونها، لازم است به میزان و نوع آنیونهای موجود در عصارة اشباع خاک نیز توجه شود.
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Time Series Forecasting of Sefidrood River Water Quality Using Linear Stochastic Models
پیش بینی سری های زمانی کیفیت آب رودخانه سفیدرود با استفاده از مدل های خطی تصادفی
31
44
100317
10.22092/jaer.2011.100317
FA
بهزاد
جمالی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه تهران
کیومرث
ابراهیمی
استادیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران
Journal Article
2011
01
01
In the management of river basins, prediction of river water quality is essential to maintain water quality within standard limits. This study performed a time-series analysis of the prediction of chlorine concentration and electrical conductivity time series data for the period of 1991-2005 from Sefidrood River in northern Iran. The seasonal prediction of chlorine and electrical conductivity time series data was done using the linear stochastic model known as the multiplicative seasonal autoregressive integrated moving average (SARIMA). Initially, Mann-Kendall and Box-Pierce tests were used to identify the trend and stationary state of the time series, respectively. The results showed that there was no significant trend in these time series, but that 12-month seasonal patterns were observed. As a result, seasonal patterns were removed from both time series data using first-order differencing. SARIMA modeling was performed in three steps: model identification, parameter estimation and diagnostic checking. Different models of SARIMA were identified according to the ACF and PACF time series results and the model with the minimum AIC criterion was selected. For parameter estimation, model parameters were estimated using a least squares optimization algorithm that minimized the residual sum of squares. The results of diagnostic checking then indicated that the residuals were independent, normally distributed and homoscadastic. The selected SARIMA model was then used to predict chlorine concentration and electrical conductivity time series data for 2003-2005. There was a good unanimity between the predicted and observed data. For model verification, the mean and variance of the predicted and observed data were compared. The RMSE for Cl and EC were 2.2 and 278.9, respectively. The results showed that there was no significant difference between the predicted and observed time series data. This study showed that the SARIMA model can be used reliably to predict chlorine concentration and electrical conductivity time series data in Sefidrood River.
پیشبینی کیفیت آب رودخانهها بهمنظور مدیریت مناسب حوضه آنها ضروری است، تا بتوان برای کنترل مقدار آلایندهها و رساندن آنها به حد مجاز گامهایی برداشت. در مقاله حاضر، قابلیت پیشبینی سریهای زمانی پارامترهای هدایت الکتریکی و کلر ایستگاه آستانه از رودخانه سفیدرود با استفاده از مدلهای خطی تصادفی بررسی شده است. بهمنظور پیشبینی فصلی سریهای زمانی پارامترهای مذکور، از مدل خودهمبسته میانگین متحرک فصلی انباشته (SARIMA) استفاده شد. برای برازش این مدل از سریهای زمانی بین سالهای 1370 تا 1381، و بهمنظور صحت سنجی مدل از دادههای سالهای 1382 تا 1384 استفاده شد. ابتدا روند و ایستایی سریهای زمانی هدایت الکتریکی و کلر بهترتیب با آزمونهای من-کندال بررسی و پس از آن الگوهای فصلی 12 ماهه پس از تفاضلگیری مرتبه اول حذف شد. مدلسازی یک سری زمانی بهطور کلی شامل سه مرحله است: شناسایی مدل، برآورد پارامترهای مدل، و کنترل تشخیصی. در مرحلة<sup>ِ</sup> شناسایی، با استفاده از توابع خودهمبسته و خودهمبستة<sup>ِ</sup> جزئی مدلهای مختلف SARIMA شناسایی و مدلی که کمترین مقدار ضریب آکائیک را داشت بهعنوان بهترین مدل برازش داده شده انتخاب شد. پارامترهای مدل با استفاده از روش تخمین حداقل مربعات باقیماندهها برآورد شد. در مرحلة کنترل تشخیصی، مشاهده شد که باقیمانده<sup>ء</sup> مدلها مستقل، همسان واریانس و دارای توزیع نرمال است. سریهای زمانی هدایت الکتریکی و کلر برای سالهای 1382 تا 1384 توسط مدلهای انتخاب شده پیشبینی شد. بهمنظور<br />صحتسنجی مدل، میانگین و واریانس دادههای مشاهدهای و پیشبینی شده مقایسه شدند و اختلاف معنیداری بین آنها مشاهده نشد. ریشه خطای مربعات متوسط برای پارامترهای هدایت الکتریکی و کلر بهترتیب برابر 9/278 و 22/2 برآورد شد. به این ترتیب با اطمینان بالا میتوان روشمدلسازی SARIMA را برای پیشبینی مقادیر هدایت الکتریکی و غلظت کلر در ایستگاه آستانه از رودخانه سفیدرود پیشنهاد کرد.
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Effect of Beta Irradiation on Quantitative and Qualitative
Changes in Potatoes During Storage
اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیبزمینی طی انبارداری
45
56
100318
10.22092/jaer.2011.100318
FA
فرزاد
گودرزی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
حمیدرضا
ذوالفقاریه
عضو هیات علمی پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، صنعتی و پزشکی هستهای کرج
Journal Article
2010
07
05
Post-harvest management of potatoes is a major challenge in Iran. Approximately 30% of the harvest is lost<br />after a few months of storage. The chemical methods for long term storage are not adequate to control<br />deterioration and also produce undesirable side effects. To address this issue, a study on radiation<br />preservation of potatoes was carried out. Agria potato bulbs were irradiated using beta beams at dosages of<br />0 (control) to 150 Gray and then kept in conventional storage for 7 months. Irradiation was done at 1, 4 and<br />8 weeks after the date of harvest. Every six weeks moisture content, reduced sugar, sprouted tubers and<br />darkening of peeled potatoes were examined. The results showed that decreased sugar accumulation,<br />sprouting, weight loss and darkening of peeled tubers irradiated at 120 Gray decreased more significantly<br />(P ≤ 0.05) than for the less-irradiated tubers. Irradiation time had a significant effect on these parameters.<br />The best results were obtained for potato tubers irradiated before one month after harvest. The effect of<br />irradiation on nitrate content of the tubers was not clear. As the storage time increased, the moisture content<br />of the tubers decreased and, conversely, the reduced sugar and sprouted tubers increased. This treatment is<br />recommended as a method to decrease potato waste to less than 10%. None of the treatments are<br />recommended for treating seed potato tubers.
نگهداری سیبزمینی پس از برداشت با مشکلات عمدهای همراه است. تقریباً 30 درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین میرود. استفاده از نگهدارندههای شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمیکند، بلکه اثراتجانبی نامطلوبی را نیز بهدنبال دارند. در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غدههای سیبزمینی بررسی شده است. غدههای سیب زمینی رقم آگریا با دوزهای 30 تا150 گری تیمار و همراه با غدههای شاهد بهمدت 7 ماه در انبار سنتی نگهداری شدند. غدهها 1، 4، و 8 هفته پس از برداشت پرتودهی شدند. برخی عوامل کیفی سیبزمینی از جمله درصد رطوبت، مقدار قند احیا (کاهیده)، میزان تیرگی غده پوستگیری شده، و درصد جوانهزنی غدهها هر 5/1 ماه یکبار اندازهگیری شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، پرتودهی غدهها با دوز 120 گری تجمع قند احیا (کاهیده)، درصد جوانهزنی، تیرگی بافت پوستگیری شده، و افت رطوبت را به شکل معنیداری (درسطح 5 درصد) بهتر از دیگر تیمارها کاهش میدهد. همچنین زمان پرتودهی اثر معنیداری بر پارامترهای فوق دارد بدین معنی که بهترین نتیجه هنگامی بهدست میآید که فرایند پرتودهی غدهها حداکثر تا 1 ماه پس از برداشت باشد. با افزایش زمان انبارداری غدهها از میزان رطوبت آنها کاسته و بر میزان قند احیا (کاهیده) و درصد جوانهزنی غدهها افزوده میشود. هیچیک از دوزهای پرتو بتا برای پرتودهی غدههای بذری سیبزمینی قابل توصیه نیست. اجرای این روش میتواند ضایعات سیب زمینی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. <br /> <br />
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
The Effect of Modified Atmosphere Packaging (MAP) on Increasing Shelf life of Semi-Moistened Figs from Stahban Region
اثر استفاده از فناوری بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده (MAP) بر عمر ماندگاری انجیر نیمهمرطوب منطقۀ استهبان
57
70
100319
10.22092/jaer.2011.100319
FA
اکبر
جوکار
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
حمید
زارع
مربی پژوهشی ایستگاه تحقیقاتی انجیر استهبان
هما
بهمدی
مربی پژوهشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
0000-0003-1234-1251
لادن
جوکار
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
Journal Article
2011
02
08
The purpose of this research was to inhibit the proliferation of insects and microorganisms and to preserve the quality of semi-moistened figs. The microbiological, physical and chemical properties and storage pests of semi-moistened figs (cv. Sabz Stahban) in modified atmosphere packaging were evaluated after storage for 3 and 6 months at 25° and 40°C. The gas treatments tested were: 1) 74% N<sub>2</sub> + 25% CO<sub>2</sub> + 1% O<sub>2</sub>; 2) 49% N<sub>2</sub> + 50% CO<sub>2</sub> + 1% O<sub>2</sub>; 3) 24% N<sub>2 </sub>+ 75% CO<sub>2</sub> + 1% O<sub>2</sub>; 4) 95% vacuum; 5) control sample: 78% N<sub>2</sub> + 0.3% CO<sub>2</sub> + 21% O<sub>2</sub>. The effects of gas treatments on semi-moistened fig properties such as color, moisture, total count, mold and yeast, and acidity were insignificant. The effects of treatments were significant for storage pests, such as larva, after 3 months storage at 25°C. The most effective treatment for killing larva was 95% vacuum. Storage at 40°C was not suitable because of its adverse effect on the color and texture of the figs. It can be concluded that modified atmosphere packaging is a good replacement for methyl bromide.
این پژوهش بهمنظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسمها و حفظ کیفیت انجیر نیمهمرطوب اجرا شد. ویژگیهای میکروبیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی، و آفات انباری میوه انجیر رقم سبز استهبان بهصورت نیمهمرطوب شده پس از 3 و 6 ماه نگهداری در دو دمای 25 و 40 درجه سلسیوس ارزیابی شد. تیمارهای گازی اعمال شده شامل: 1- یکدرصد اکسیژن، 25درصد دیاکسیدکربن و 74 درصد نیتروژن؛ 2- یکدرصد اکسیژن، 50 درصد دیاکسیدکربن و 49درصد نیتروژن؛ 3- یکدرصد اکسیژن، 75درصد دیاکسیدکربن و 24درصد نیتروژن؛ 4– 95 درصد خلأ؛ و 5- نمونه شاهد (هوای آزاد) (21 درصد اکسیژن، 3/0درصد دیاکسیدکربن، و 78 درصد نیتروژن) بود. نتایج نشان میدهد که تیمارهای گازی مختلف بر بعضی ویژگیها مانند رنگ، اسیدیته، رطوبت، تعداد کل باکتریها، کپک، و مخمر تأثیر معنیداری ندارند (05/0<em>p</em><). اما تأثیر این تیمارها بر کاهش آفات انباری مانند لارو حشرات پس از 3 ماه نگهداری در دمای 25 درجه سلسیوس معنیدار است. بیشترین تعداد لارو مرده در تیمار 95 درصد خلأ مشاهده شده است. دمای 40 درجه سلسیوس به دلیل تأثیر بسیار نامطلوب بر رنگ و بافت، نمیتواند برای نگهداری انجیر نیمهمرطوب دمایی مطلوب باشد.
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Effect of Storage Period on the Physical and Mechanical
Properties of Garlic
تعیین اثر دورههای انبارداری بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر
71
84
100320
10.22092/jaer.2011.100320
FA
روح اله
مجدی
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی
منصور
راسخ
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
امیرحسین
افکاری سیاح
استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
Journal Article
2010
08
16
<sup> </sup> <br />Physical and cutting tests were performed at 70-day intervals on a variety of local garlic maintained at three different storage periods to determine the physical properties of garlic bulbs and cloves and the cutting properties of garlic cloves The height, mean width diameter, arithmetic mean diameter, geometric mean diameter, bulk density and sphericity of the bulbs were measured and determined. These values were, respectively, 27.81-28.72 mm, 36.11-37.88 mm, 33.65-34.52 mm, 33.39-34.10 mm, 90.24%-92.48%, and 529.6-594.6 Kg/m<sup>3</sup>. The length, width, thickness, arithmetic mean diameter, geometric mean diameter, sphericity, bulk density, particle density, porosity and volume for cloves were also calculated. The results showed that storage period has a significant effect on the mean width diameter, arithmetic mean diameter and bulk density of the bulbs and also on the length, bulk density, particle density, volume and arithmetic mean diameter of the cloves. Cutting tests are performed at three loading speeds and three storage periods. The maximum cutting force required to complete cutting of the cloves was 2.28-4.79 N and the mean energy required to complete cutting of the cloves per unit area was 17.297-29.270 mJ/mm<sup>2</sup>. The mean force required to complete cutting of the cloves per unit area was 1.44<sup>2-</sup>2.98 N/mm<sup>2</sup>. Storage period had a significant effect on the cutting properties of the cloves.
در این تحقیق اثر سه سطح دورة انبارداری بر خواص فیزیکی و اثر دورة انبارداری و سرعت بارگذاری در سه سطح بر خواص برشی سیر بررسی شده است. همچنین، برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر شامل ارتفاع، متوسط قطر عرضی، قطر متوسط حسابی، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، چگالی تودة پیاز سیر و نیز پارامترهای طول، عرض، ضخامت، چگالی حقیقی، چگالی توده، تخلخل، حجم سیرچه، قطر متوسط حسابی، قطر متوسط هندسی و ضریب کرویت سیرچهها نیز محاسبه شده است. ویژگیهای برشی سیرچهها شامل بیشینه نیروی برش و متوسط انرژی برش نیز اندازهگیری شدند. نتایج تجزیۀ واریانس نشان میدهد که دورة انبارداری بر ویژگیهای طول سیرچه، قطر متوسط حسابی، چگالی توده، چگالی حقیقی و حجم سیرچه و نیز دورة انبارداری بر ویژگیهای متوسط قطر عرضی، قطر متوسط حسابی و چگالی تودة سیر اثر معنیداری دارد. پارامترهایی که از آزمون برشی روی سیرچه استخراج بررسی شدهاند عبارتاند از بیشینة نیروی لازم برای برش کامل سیرچه، متوسط انرژی لازم برای برش واحد سطح، و متوسط نیروی لازم برای برش واحد سطح سیرچه در سه دورة انبارداری و سه سرعت بارگذاری که مقادیر بهدست آمده برای این پارامترها بهترتیب معادل28/2 تا 79/4 نیوتن، 79/17 تا 70/29 میلیژول بر میلیمتر مربع و 44/1 تا 98/2 نیوتن بر میلیمتر مربع بودند. نتایج نشان داد که عامل دورة انبارداری تنها بر بیشینه نیروی لازم برای برش کامل سیرچه و متوسط نیروی لازم برای برش واحد سطح سیرچه اثر معنیداری داشت. همچنین دورة انبارداری و سرعت بارگذاری و اثر متقابل دورة انبارداری و سرعت بارگذاری بر مقدار متوسط انرژی لازم برای برش در واحد سطح سیرچه دارای تأثیر معنیداری است.
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Power and Energy Requirements for a Hybrid Electric Tractor
Employing Light-Duty Implements
توان و انرژی مورد نیاز برای انجام عملیات سبک کشاورزی با تراکتور الکتریکی هیبریدی و مقایسه آن با نتایج عملی
85
100
100321
10.22092/jaer.2011.100321
FA
حسین
موسی زاده
دانشجوی دکتری گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
علیرضا
کیهانی
استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
ارژنگ
جوادی
دانشیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
حسین
مبلی
استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
کارن
ابری نیا
دانشیار گروه مکانیک، دانشکده فنی، دانشگاه تهران
احمد
شریفی
استادیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
Journal Article
2010
09
22
Corresponding Author: Ph.D. Candidate in Department of Agricultural Machinery Engineering, University of Tehran,<br />Karaj, Iran, Telefax: +98 261 2808138 and +98 261 2801011 Mobile: 09143517477, Email: hmousazade@ut.ac.ir<br />Received: 22 September 2010, Accepted: 4 March 2011<br />Developing alternative technologies for the use of fossil fuels is necessary and inevitable. To meet this<br />need, the SAPHT project developed an energy-efficient electric hybrid tractor for agricultural light<br />operations. The energy source for SAPHT was in part solar and the rest was supplied from a grid. This<br />research compared simulated and experimental field results for SAPHT. The results show that SAPHT is<br />capable of substituting for I category tractors. Using the designated parameters, SAPHT can operate<br />standard implements for 2-4 h daily; however, improved use of batteries would make it possible to increase<br />the daily range more than three fold.
مصرف بیرویة سوختهای فسیلی، منجر به انتشار آلایندههای هوا و گازهای گلخانهای (GHG) فراوانی شده است. مشکلات ناشی از استفاده روزافزون از سوختهای فسیلی و پیشبینی پایانپذیر بودن این سوختها، یافتن فناوریهای نوین بهجای سیستمهای مبتنی بر سوختهای فسیلی را اجتنابناپذیر نموده است. همزمان با سایر زمینههای فناوری، ضروری است صنعت کشاورزی نیز خود را آمادة این جایگزینی کند. بر همین اساس، پروژة سافت (SAPHT) برای کارهای سبک کشاورزی از قبیل کاشت محصولات ردیفی، بذر پاشی، درو علوفه، سمپاشی، جابهجایی محصول در مزرعه، کارهای ثابت ایستگاهی، و برخی دیگر از عملیات طراحی و ساخته شد که به توان مصرفی پایینتری نیاز دارند. سافت، تراکتور هیبریدی دو چرخ محرکی با موتورهای الکتریکی مستقل روی هر چرخ عقب است. بخشی از انرژی سافت از خورشید و بخش دیگر از شبکة برق تأمین میشود. در این تحقیق ارزیابی مزرعهای سافت و همچنین مقایسة نتایج<br />شبیهسازی و عملی بررسی میشود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که سافت قابلیت جایگزین شدن با تراکتورهای گروه "I" را دارد و با طراحیهای انجام گرفته میتواند روزانه بین دو تا چهار ساعت عملیات مختلف کشاورزی را به انجام برساند. با بهبود برخی از سیستمهای استفاده شده (مثل باتری) محدودة کاری سافت را میتوان به بیش از سه برابر در روز افزایش داد. <br />
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
2645-4513
12
3
2011
11
22
Influence of Kernel Fluidization on the Drying and Cultivation Properties of Canola Seeds
تأثیر سیال سازی دانه در فرآیند خشک کردن و خصوصیات زراعی بذر کلزا
101
116
100322
10.22092/jaer.2011.100322
FA
حمیدرضا
گازر
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
امیرحسین
شیرانی راد
دانشیار پژوهش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
Journal Article
2010
10
05
Several methods are used to decrease seed drying time and enhance the quality of dried seeds. In<br />fluidization methods, good aeration occurs during the drying process. In this research, conditioned seeds<br />with 20% d.b. moisture content were dried at 30°, 40°, 50° and 60°C using three bed conditions (fixed,<br />minimum fluidized, fluidized). All experiments were done using a batch-type fluidized bed dryer and three<br />replications. Temperature and bed changes in the dryer on canola seed drying kinetics were investigated.<br />The cultivating properties of dried seeds, such as final germination percentage, emergence percentage,<br />seedling leaf area index and seedling dry mass percentage were compared with naturally dried seeds as a<br />control. Experimental results showed that temperature and seed bed changes had significant influences on<br />the canola seed drying process. Suitable aeration was observed during and after minimum fluidized bed<br />drying, which may save energy during the drying process. The fluidized seed bed decreased drying time<br />more than 23% over the fixed bed. The fluidized resulted in about an 8% increase in drying time over the<br />semi-fluidized seed bed. When the use of high temperature is limited for drying, fluidization at moderate<br />temperatures can a suitable alternative for drying heat-sensitive materials. Drying at 30° and 40°C using<br />semi-fluidized beds is a good choice for drying canola seeds. It did not have harmful effects on the canola<br />seed cultivation properties and kept them within standard limits.
بهمنظور کاهش زمان خشک شدن و ارتقای شاخصهای کیفی بذور خشک شده از روشهای مختلف استفاده میشود که هوا دهی مناسب با سیالسازی محصول بههنگام خشک شدن از آن جمله است. در این تحقیق با استفاده از یک دستگاه خشککن بستر سیال آزمایشگاهی، بذور کلزا با20 درصد رطوبت بر پایة وزن خشک، در محدوده دمایی30 تا 60 درجه سلسیوس با بازههای دمایی 10 درجه سلسیوس، در سه حالت بستر ثابت، شروع سیالسازی و بستر سیال خشک شدند. با در نظر گرفتن تأثیر تغییرات دما و حالت بستر بر سینتیک خشک شدن دانهها، صفاتی از قبیلدرصد جوانه زنی نهایی(قوة نامیه)، درصد سبز شدن، شاخص سطح برگ گیاهچه، و وزن خشک گیاهچه در بذور تحت تیمارهای آزمایشی بههمراه تیمار شاهد (خشک و آماده نشده) ارزیابی شد. نتایج بهدست آمده مؤید تأثیرگذاری معنیدار دما و سیالسازی بستر کلزا در حین فرآیند خشک کردن است. علاوه بر آن، تهویة مناسب در فرایند خشک کردن بذر کلزا با قرار دادن محصول در آستانة سیالسازی و بعد از آن، در تسریع فرآیند خشککردن محصول تأثیرگذار است. نتایج نشان داد که تغییرات بستر نیز در دماهای متفاوت روی کاهش زمان خشک شدن مؤثر است و سیالسازی زمان خشک شدن بذر را بیش از 23 درصد نسبت بهحالت بستر ثابت کاهش میدهد. تغییر بستر از آستانة سیالسازی به سیال، تنها حدود 8 درصد زمان خشک شدن محصول را بالا میبرد. از این رو میتوان گفت که وقتی کاربرد دماهای بالا برای کیفیت محصول محدود است، با قرار دادن بذر در آستانة سیالسازی میتوان آن را با حداقل دما و صرف انرژی کمتر در زمانی کوتاه خشک کرد. بررسی اثر سیالسازی بذر در فرآیند خشک کردن برجوانه زنی و سبز شدن بذر کلزا نشان میدهد که در محدوده دمایی 30 تا 40 درجه سلسیوسمیتوان بذور با رطوبت بالا را با روشهای آستانه سیالسازی خشک و قوه نامیه و توان رویش بذر کلزا را در حد استاندارد حفظ کرد.