مقاله پژوهشی
برآورد نفوذپذیری خاک‌های چسبنده اشباع در سدهای زیرزمینی با استفاده از مؤلفه‌های فیزیکی

نادرقلی ابراهیمی؛ محمد تاج‌بخش؛ منوچهر فتحی ‌مقدم؛ سید حبیب موسوی جهرمی

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102986

چکیده
  یکی از نیازهای اساسی در طراحی و اجرای سدهای زیرزمینی، تخمین و کنترل میزان آبگذری بدنة سد است.  ارزیابی مصالح به­­کار رفته در بدنة سدهای زیرزمینی در بررسی‌های مربوط به معیارها و اصول طراحی این سدها عاملی مهم و تعیین‌کننده است.  سؤال این است که با بررسی آزمایشگاهی مصالح مورد استفاده در هسته سدهای زیرزمینی و با در نظر گرفتن شاخص ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری بر کارایی مصرف آب چغندرقند پاییزه در منطقۀ مشهد

سید ابوالقاسم حقایقی مقدم؛ امین علیزاده؛ مسعود احمدی؛ محمد بنایان؛ حسین انصاری

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 15-30

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102987

چکیده
  امکان کشت چغندرقند در پاییز و استفاده از عملکرد ریشة آن در بهار سال بعد در برخی از مناطق کشور وجود دارد.  کشت پاییزه چغندرقند، در مقایسه با کشت بهاره، به دلیل استفاده از بارش‌های پاییزی و زمستانی و قرار نگرفتن دورة رشد گیاه در فصل تابستان، صرفه­جویی قابل توجهی در مصرف آب دارد.  این تحقیق با هدف برآورد کارایی مصرف آب در کشت پاییزة ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی بهره‌وری انرژی-آب و بهره‌وری اقتصادی انرژی در سامانه‌های آبیاری بارانی و سطحی در شرایط بهره‌برداری از آب زیرزمینی (مطالعه موردی: دشت قزوین)

زینب غلامی؛ حامد ابراهیمیان؛ حمیده نوری

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 31-44

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102988

چکیده
  ﻣﻨﺎﺑﻊ آبو اﻧﺮژیدر دﻧﻴﺎﻣﺤﺪوداستوﺑﻪﻋﻠﺖبالا رفتنﺟﻤﻌﻴﺖوﺗﻘﺎﺿﺎیﻏﺬا،ﻣﺼﺮفآبو اﻧﺮژیﺑﺮایﺗﻮﻟﻴﺪﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزیﻧﻴـﺰاﻓﺰاﻳش می­یابد.  هدف از این پژوهش مقایسهً بهره­وری انرژی-آب و بهره­وری اقتصادیانرژی در سامانه­ها یا سیستم­های آبیاری بارانی و سطحی در شرایط بهره­برداری از آب زیرزمینی است.  برای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی خواص کاربردی فیلم‌ مرکب خوراکی بر پایه ترکیب پروتئین آب پنیر- پولولان

محبوبه حسن‌نیا کلایی؛ فرامرز خدائیان؛ رضوان پوراحمد؛ ایمان شهابی قهفرخی

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102989

چکیده
  پروتئین‌ها و پلی ساکاریدها منابع خوبی در تهیه فیلم‌ها با پوشش‌های خوراکی هستند.  در این پژوهش، از ترکیب پروتئین آب‌پنیر و پولولان به نسبت‌های مختلف (70:30، 50:50 و 30:70) استفاده شد و فیلم‌ها از طریق روش قالب­ریزی تهیه شدند.  خواص مکانیکی (مقاومت کششی و درصد ازدیاد طول) و خواص فیزیکی (میزان رطوبت، انحلال‌پذیری، نفوذپذیری نسبت به ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین کیفیت و کمیت روغن دو رقم زیتون (زرد و دزفول) در دو منطقة آب و هوایی استان فارس

سمیه مهبودی؛ فرشاد صادقی؛ محمدرضا تسلیم‌پور

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 57-66

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102990

چکیده
  نوع و درصد ترکیبات اسیدهای چرب روغن زیتون از عوامل مهم تعیین­کنندهء ارزش کیفی و اقتصادی این روغن محسوب می­شود.  ترکیب روغن زیتون در ارقام و شرایط مختلف کاشت متفاوت است.  با توجه به اینکه استان فارس از مناطق مستعد کشت زیتون به­ شمار می­آید؛ این پژوهش با هدف بررسی ویژگی­های دو رقم امید­بخش زیتون (زرد و دزفول) شهرهای شیراز ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر اسانس‌ و عصاره‌های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1

اکبر گران؛ بنت الهدی صالح‌نیا؛ حمیدرضا علیزاده؛ عظیم میرزایی؛ محسن فرزانه

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 67-78

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.103001

چکیده
              استفادهاز اسانس وعصاره­هایگیاهان داروییبه دلیلداشتنخواصدارویی،ضدقارچی،ضد باکتریاییوآنتی­اکسیدانیدر صنایع دارویی، غذایی و خوراک دامروبهپیشرفتاست.  به منظور ارزیابی اثر دو گیاه دارویی گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد میسلیومی و کاهش آفلاتوکسین قارچ Aspergillus flavus این پژوهش اجرا شد.  ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
خواص مکانیکی، ممانعتی و حرارتی فیلم های نانوکامپوزیت زئین حاوی مونت موریلونیت

زهره داورپناه؛ جواد کرامت؛ ناصر همدمی؛ محمد شاهدی؛ طیبه بهزاد

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 79-92

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102991

چکیده
  استفاده از نانوپرکننده­ها راه­کاری مناسب به منظور بهبود خواص فیلم­های بسته­بندی از جنس بیوپلیمرها است.  در این پژوهش، فیلم نانوکامپوزیت زئین- مونت موریلونیت به روش قالب­گیری محلول تهیه و خواص ساختاری مکانیکی، ممانعتی و حرارتی آن بررسی شد.  نتایج به دست آمده نشان می­دهد که مطابق الگوهای پراش پرتو ایکس، ساختار کامپوزیت­های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی تأثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید

محمدرضا علیزاده

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 93-106

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102992

چکیده
  در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی، مکانیکی و تبدیل برنج سه رقم محلی متداول به نام‌های هاشمی، علی‌کاظمی و طارم در دو نوع محصول اصلی و رتون بررسی شد.  آزمایش به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در پنج تکرار صورت گرفت.  نتایج نشان می‌دهد که تنها ضخامت و درجة کرویت دانة برنج محصول اصلی (به ترتیب 68/1 میلی‌متر و 388/0) به ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
طراحی، ساخت و واسنجی استاتیکی یک حسگر نیرو-گشتاور شش درجة آزادی جهت اندازه‌گیری نیروها و گشتاور‌های وارد بر ادوات خاک‌ورزی

صدیقه زهری شیل‌سر؛ یوسف عباسپور گیلانده

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، صفحه 107-126

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102993

چکیده
  در تحقیق حاضر طراحی، ساخت و واسنجی یک حس‌کنندۀ نیرو-گشتاور شش درجۀ آزادی برای اندازه‌گیری نیروهای وارد بر ادوات خاک‌ورزی در سه جهت عمود برهم تا محدودۀ حداکثر 5 کیلو‌نیوتن در جهت اندازه­گیری مقاومت کششی (Y) و حداکثر 5/2 کیلو‌نیوتن در راستای عمود بر جهت حرکت (Z) و در راستای عمود بر سطح زمین (X) و همچنین گشتاورهای ایجاد شده حول محورهای ...  بیشتر