حجت حجازی پور؛ رحیم ابراهیمی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی
چکیده
گردو یکی از محصولات مهم خشکباری دنیاست و سطح زیر کشت آن هر ساله رو به فزونی است. بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (FAO)، میزان صادرات این محصول در سال 2008 حدود 17/1 میلیارد دلار بوده است. ایران منشا تولید گردو و سومین کشور تولیدکننده این محصول در دنیاست. توجه به مراحل مختلف از تولید تا مصرف گردو بسیار با اهمیت است. از ...
بیشتر
گردو یکی از محصولات مهم خشکباری دنیاست و سطح زیر کشت آن هر ساله رو به فزونی است. بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (FAO)، میزان صادرات این محصول در سال 2008 حدود 17/1 میلیارد دلار بوده است. ایران منشا تولید گردو و سومین کشور تولیدکننده این محصول در دنیاست. توجه به مراحل مختلف از تولید تا مصرف گردو بسیار با اهمیت است. از آنجا که مغز گردوی با کیفیت بسیار بالا بازارپسندتر است، لذا شرایطی که بتواند این موضوع مهم را عملی سازد بسیار ارزشمند خواهد بود. برای دستیابی به این هدف، دستگاه گردوشکن تک پوستهای خمرهای ساخته و ارزیابی شد. به همین منظور نحوه شکستن محصول و کیفیت مغز آن در چهار گروه اندازهبندی متفاوت، چهار دور روتور دوار دستگاه و در چهار سطح رطوبتی با سه تکرار در هر نمونه بررسی شد. نتایج پس از ویرایش دادهها بهصورت آماریتجزیه و تحلیل و مشخص شد که مغز گردوی با کیفیت بالا در سطح رطوبتی 10 تا 14 درصد، سرعت280 دور بر دقیقه روتور دوار دستگاه و از گردوهایی بهدست میآید که قطر بزرگتر آنها 75/31 تا 55/30 میلیمتر باشد.