نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

2 گروه صنایع غذایی دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات

3 تحقیق و توسعه قند همدان

4 کارشناس ارشد صنایع غذایی. دانشگاه تبریز

چکیده

با توجه به اهمیت اقتصادی حفظ ویژگی‌های مطلوب چغندرقند در سیلو، به‌کارگیری راهکارهای مناسب به منظور افزایش مدت زمان نگهداری این محصول پس از برداشت ضروری به نظر می‌رسد. پژوهش حاضر در دو مرحله مجزا به بررسی راهکارهای عملیاتی افزایش مدت زمان نگهداری چغندرقند در سیلو پرداخته است. در مرحله اول، اثر دماهای مختلف 4، 12 و 24 درجه سلسیوس و 15، 30 و 40 روز نگهداری چغندرقند بر خصوصیات مختلف فیزیکوشیمیایی مانند میزان قند، شدت تنفس، و افت وزنی چغندر و در مرحله دوم، با کمک تیمارهای شیمیایی مختلف و استفاده از سطوح متفاوت کلرید کلسیم (2، 4 و 6 درصد) و شیرآهک (5، 10 و 15 درصد) و پاشش محلول آنها بر سطح چغندرقند، درصد قند، درجه خلوص، و شمارش کلی کپک و مخمر نمونه‌ها بررسی شده است. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار اجرا و به منظور مقایسه میانگین یافته‌ها از نرم‌افزار minitab استفاده شد. یافته‌های حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد اضافه کردن این دو ترکیب در تیماری با 2 درصد کلرید کلسیم و 5 درصد شیرآهک به منظور کنترل و حفظ ویژگی‌های کیفی نمونه‌های چغندرقند دارای بیشترین اثربخشی است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Investigation of Sugar Beet Long-Term Storage in the Silo and the Effect of Chemicals on Quality Parameters During Storage

چکیده [English]

Considering the economic importance of preserving the desired characteristics of sugar beet in silage, it seems necessary to use appropriate methods to keep better this product in storage. This study was done in 2 different stages to show the environmental effect on sugar beet storage and the result of using 2 chemicals on keeping quality attributes of sugar beet. In the first phase of this study, the effects of temperatures 4, 12 and 24 degrees Celsius during 15, 30 and 45 days of storage on sugar content, respiration rate, and weight loss, and in the second phase, using chemical treatments with different levels of calcium Chloride (2, 4 and 6%) and milk of lime (5, 10 and 15%) on sugar content (%), percentage of loss weight and total number of mold and yeast were investigated. The result shows that the effect of calcium chloride and milk of lime on keeping and improve the quality of sugar beet was effective.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Calcium chloride
  • Milk of Lime
  • Respiration
  • Sugar beet
Alfaig, E. A. A. 2007. Evaluation of sugar beet parameters during storage. Doctoral dissertation.  Sudan University of Science & Technology.
Al-Jbawi, E. Al Geddawi, S. and Alesha, G. 2015. Quality changes in sugar beet (Beta vulgaris L.) roots during storage period in piles. International Journal of Environment. 4(4): 77-85.
Al-Jbawi, E. Bagdadi, M. and Nemr, Y. 2015. The productivity of four fodder beet cultivars (Beta vulgaris var. crassa) affected by autumn and winter sowing. International Journal of Environment. 4(3): 121-9.
Babaee, B. Abdollahian-Noghabi, M. and Mahmoodi, B. 2010. Effect of lime concentrations on reduction of sugar and mass losses of sugar beet in storage. Journal of Sugar Beet. 26(1): 81-91. (In Persian)
Bahadorbaigy, A. Honarvar, M. Ansari, K. and Bahrami, M.E. 2016. Determining the area of sugar beet using digital image processing method and its correlation with the technological factors. Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology. 5(1): 15-26. (In Persian)
Bahrami, M. E. and Honarvar, M. 2017. The effect of environmental conditions, planting and harvest time on the quantity and technological values of beet sugars cultivated in west part of Iran. Food Technology & Nutrition. 14(2): 49-62. (In Persian)
Behzad, Kh. Behzad, R. Mazaheri-Tehrani, M. and Shahidi-Noghabi, M. 2010. Effect of size and height of storage of sugar beets on weight and sugar loses in silos. Iranian Journal of Field Crops Research. 8(2): 49-62 (In Persia)
El-Syiad, S. I. 2010. Assessment of true sucrose in sugar beet under Egyptian conditions. Agriculture and Biology Journal of North America. 1(2): 167-173.
Haagenson, DM. Klotz, KL. Campbell, LG. Khan, MF. (2006). Relationships between root size and postharvest respiration rate. Journal of sugar beet research. 43(4): 129.
Huijbregts, T. Legrand, G. Hoffmann, C. Olsson, R. and Olsson, Å. 2013. Long-term storage of sugar beet in North-West Europe: COBRI.
Jaggard, K. Clark, C. May, M. McCullagh, S. and Draycott, A. 1997. Changes in the weight and quality of sugarbeet (Beta vulgaris) roots in storage clamps on farms. The Journal of Agricultural Science. 129(3): 287-301.
Kenter, C. and Hoffmann, C. M. 2009. Changes in the processing quality of sugar beet (Beta vulgaris L.) during long‐term storage under controlled conditions. International Journal of Food Science & Technology. 44(5): 910-917.
Klotz, K. L. and Finger, F. L. 2004. Impact of temperature, length of storage and postharvest disease on sucrose catabolism in sugarbeet. Postharvest Biology and Technology. 34(1): 1-9.
Lafta, A. M. and Fugate, K. K. 2009. Dehydration accelerates respiration in postharvest sugarbeet roots. Postharvest Biology and Technology. 54(1): 32-7.
Wojtczak, M. 2003. ICUMSA-International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis. Gazeta Cukrownicza. 111(06): 191-2.