مهندسی صنایع غذایی
مهدی قوانلو؛ محسن آزاد بخت؛ فریال وارسته؛ محمد واحدی ترشیزی
چکیده
حرارت اهمیک گرمایشی سریع و یکنواخت است که محصول با کیفیت بالا را با حداقل تغییرات ویژگیهای ساختاری، تغذیهای تولید میکند؛ همچنین روشی است سازگار با محیط زیست که با توجه به ویژگیهای سودمند آن مورد توجه قرار گرفته است. در این آزمایش یک سامانۀ گرمایش اهمیک ساخته شد و سه گرادیان ولتاژ، سه نوع الکترود (استیل، برنج و آلومینیمی) ...
بیشتر
حرارت اهمیک گرمایشی سریع و یکنواخت است که محصول با کیفیت بالا را با حداقل تغییرات ویژگیهای ساختاری، تغذیهای تولید میکند؛ همچنین روشی است سازگار با محیط زیست که با توجه به ویژگیهای سودمند آن مورد توجه قرار گرفته است. در این آزمایش یک سامانۀ گرمایش اهمیک ساخته شد و سه گرادیان ولتاژ، سه نوع الکترود (استیل، برنج و آلومینیمی) و سه غلظت محلول اهمیک برای پختن قارچ استفاده گردید. در این فرایند بازده انرژی، بازده اکسرژی و اکسرژی تلفشده در حین فرایند پختن قارچ محاسبه شد و دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SAS تحلیل گردید. نتایج بهدستآمده نشان داد هر سه عامل گرادیان ولتاژ، نوع الکترود و غلظت محلول تأثیر معنیداری بر بازده انرژی، بازده اکسرژی و اکسرژی تلف شده دارند و بیشترین تأثیر مربوط به گرادیان ولتاژ است و بعد از آن نوع الکترود و غلظت محلول اهمیک قرار دارند. بیشترین مقدار بازده انرژی برابر با 79.57 ژول و برای بازده اکسرژی 61.36 ژول بود که در الکترود استیل و گرادیان ولتاژ 11.25 مشاهده شد و بیشترین مقدار اکسرژی تلف شده 6.39 در گرادیان ولتاژ 7.5 و نوع الکترود آلومینیم ثبت شد. با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان گفت که بهترین نوع الکترود استفاده شده الکترود استیل است و غلظت 2 بهترین مقادیر را نشان داده است.
زینب غلامی؛ حامد ابراهیمیان؛ حمیده نوری
چکیده
ﻣﻨﺎﺑﻊ آبو اﻧﺮژیدر دﻧﻴﺎﻣﺤﺪوداستوﺑﻪﻋﻠﺖبالا رفتنﺟﻤﻌﻴﺖوﺗﻘﺎﺿﺎیﻏﺬا،ﻣﺼﺮفآبو اﻧﺮژیﺑﺮایﺗﻮﻟﻴﺪﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزیﻧﻴـﺰاﻓﺰاﻳش مییابد. هدف از این پژوهش مقایسهً بهرهوری انرژی-آب و بهرهوری اقتصادیانرژی در سامانهها یا سیستمهای آبیاری بارانی و سطحی در شرایط بهرهبرداری از آب زیرزمینی است. برای ...
بیشتر
ﻣﻨﺎﺑﻊ آبو اﻧﺮژیدر دﻧﻴﺎﻣﺤﺪوداستوﺑﻪﻋﻠﺖبالا رفتنﺟﻤﻌﻴﺖوﺗﻘﺎﺿﺎیﻏﺬا،ﻣﺼﺮفآبو اﻧﺮژیﺑﺮایﺗﻮﻟﻴﺪﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزیﻧﻴـﺰاﻓﺰاﻳش مییابد. هدف از این پژوهش مقایسهً بهرهوری انرژی-آب و بهرهوری اقتصادیانرژی در سامانهها یا سیستمهای آبیاری بارانی و سطحی در شرایط بهرهبرداری از آب زیرزمینی است. برای رسیدن به این هدف از اطلاعات و دادههای تفصیلی سیستمهای آبیاری و عملکرد محصولات تحت کشت این سیستمها در سال 1390 در دشت قزوین استفاده شده است. اطلاعات مورد نیاز با مراجعهً حضوری به مزارع و تکمیل پرسشنامهو مطالعهً دفترچههای طراحی سیستمهای آبیاری تحت بهرهبرداری در مزارع مورد مطالعه و سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین جمعآوریشده است. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، دامنهً بهرهوری انرژی در آبیاری بارانی بر حسب کیلوگرم به ازای هر کیلووات ساعت در مزارع انتخابی برای گندم بین 62/2 تا 00/9، برای جو بین 09/2 تا 79/7، برای ذرت دانهای بین 09/1 تا 64/8 و برای یونجه بین 34/0 تا 74/3 و در آبیاری سطحی به ترتیب بین 48/2 تا 02/12 برای گندم، 96/1 تا 69/13 برای جو، 52/1 تا 20/15 برای ذرت دانهای و 35/0 تا30/6 برای یونجه به دست آمده است. بهرهوری اقتصادی انرژی در آبیاری سطحی و بارانی برای گندم بیشتر از سه محصول دیگر است. نتایج همچنین نشان میدهد که در حالت بهرهبرداری تلفیقی از آب زیرزمینی و کانال آبیاری، بهرهوری انرژی در سیستمهای آبیاری به مراتب بیشتر از بهرهوری انرژی در حالت بهرهبرداری از آب زیرزمینی است.